fbpx 🥗Fyldig grøn salat | opskrifter | GastroFun.dk

Fyldig grøn salat

Fyldig grøn salat
Underrubrik
Med yoghurt/persilledressing
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en fyldig salat, der bl.a. består af hjertesalat, ærteskud, broccoli, tomater og fennikel.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen. Hun siger følgende om dressingen:

"Dressingen smager bare skønt til al slags salat, og den smager også godt som dip. Her kan du nøjes med at blende en lille smule af den, og blande den op med yoghurt, så den ikke bliver for flydende."

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salat)
25 g Ærteskud (Eller 50-100 g sugarsnaps)
200 g Tomater (Små dadeltomater eller cocktailtomater)
150 g Broccoli
100 g fennikel
250 g Kikærter (Kogte)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
  Persille (1 stor håndfuld)
1 dl Græsk Yoghurt (10 %, alternativt f.eks. fåre- eller sojayoghurt)
2 spsk Olivenolie
  Æbleeddike (1-2 tsk.)
1 tsk Honning
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Salat:

Skyl og slyng salat og ærteskud.

Skyl tomater, broccoli og fennikel grundigt.

Skær broccoli i små mundrette buketter, og høvl fennikel ultratyndt på et mandolinjern, alternativt med en meget skarp kniv.

Riv salaten i grove stykker, og skær tomaterne i halve.

 

Dressing:

Skyl og slyng persillen, og blend den med halvdelen af yoghurten og olien.

Bland resten af yoghurten i, og smag til med eddike, honning, salt og peber.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion