fbpx 🥗Frokostsalat med ristede kikærter | opskrifter | GastroFun.dk

Frokostsalat med ristede kikærter

Frokostsalat med ristede kikærter
Beskrivelse

Dejlig og lækkert alternativ til den klassisk rugbrød-klap-sammen, der ofte ryger med som madpakke i en travl hverdag. Denne frokost er vegetarisk og kan laves på kort tid hjemmefra.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"Det kan være svært at bevare kreativiteten, når der skal laves madpakker. Jeg synes ofte, at rugbrødsmadder kan blive kedelige, og derfor sørger jeg for at lave en lækker salat aftenen før, når jeg alligevel tilbereder aftensmaden. Det er en god idé at lave salaterne i glas, da de ofte er mere tætte end plasticbokse."

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
1 ds Kikærter
1 spsk Olie
1 Chili (Frisk og finthakket)
1 fed Hvidløg (Presset)
1 tsk Paprika
1⁄2 tsk Spidskommen (Stødt)
  Salt
  Peber
200 g Spidskål (Lilla)
1⁄2 Snackpeber
15 g Mango
2 skv Brød (Groft eller rugbrød som tilbehør)
Vejledning

Dræn kikærterne.

Opvarm olien på en pande, og rist kikærterne sammen med chili, hvidløg, paprika, spidskommen, salt og peber.

Lad kikærterne riste i 5-8 minutter, til de bliver sprøde, og lad dem derefter køle lidt af.

Snit spidskål, og kom det i bunden af glassene.

Skær forårsløg, snackpeber, gulerod og mango i små firkanter, bland det sammen, og kom i glasset.

Kom de afkølede, sprøde kikærter øverst i glasset, inden lågene lukkes.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion