fbpx Friteret æggeblomme 👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Friteret æggeblomme

Friteret æggeblomme
Beskrivelse

Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
1 time, 12 minutter
Ingredienser
4 Æg
2 spsk Rasp (Kan erstattes af Panko)
2 spsk Hvedemel
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Tilbered de 4 æg i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 

Sous vide æg

Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.

Del det sidste æg i hhv. hviden og blommen. Hviden skal du ikke bruge, men den kan du bruge en anden dag til f.eks. marengs.

Bland salt og peber i melet og læg det på en lille tallerken. Det samme gør du ved raspen og blommen.

 
Slå æggenes skal forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.

Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i raspen.

Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde til de er gyldne (max. 2 minutter). 

Friteret æggeblomme

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier