fbpx 🥣Friskost | opskrifter | GastroFun.dk

Friskost

Hjemmelavet friskost
Sidst ændret:
Onsdag den 16. september, 2020 - 15:42
Beskrivelse

Friskost smager så dejligt på en skive hjemmebagt franskbrød, enten til morgenmad, frokost eller brunch. Jeg kan personligt godt lide, at  der er godt med friske krydderurter i, og jeg bruger gerne lidt forskelligt fra min egen have.

Den her er lavet på kærnemælk, og så smagte jeg den blandt andet til med friskpresset citronsaft og olivenolie. Så lækkert! Og du kan bruge lige de krydderurter og krydderier, du synes allerbedst om. Hold dig endelig ikke tilbage, måske finder du frem til en ny spændende smagskombination?

Det lyder måske som meget arbejde, men det er meget nemmere at lave, end man skulle tro. Langt det meste af tiden passer det sig selv (selvom du lige skal huske at holde øje med det).

Friskost er en skøn ting at have stående på køl, så der altid er lidt lækkert at smøre på brødet, når lysten til en lille snack melder sig.

Hjemmelavet friskost

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 l Kærnemælk (gerne øko)
  salt og peber (friskkværnet, tilsmagning)
  Citronsaft (tilsmagning)
  Olivenolie (tilsmagning)
  Krydderurter (friske, fx puløg, estragon og timian)
Vejledning
  1. Hæld kærnemælken i en gryde og varm den langsomt op ved svag varme. Der må IKKE røres i gryden undervejs. Valden skal selv skille sig fra og lægge sig i bunden. Det tager lidt tid, men er al ventetiden værd. Hold løbende øje med det, så det ikke kommer op og koge.
  2. Når ostemassen har lagt sig på toppen, hældes det hele igennem et osteklæde eller alternativt en våd stofble.

  3. Smag friskosten til med friskkværnet salt og peber samt olivenolie, citron og friske krydderurter.

Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet friskost
Opskrift
Gyldendal
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier