fbpx Frikassé af sandart, aborre og ål i sauvignon | opskrifter | GastroFun.dk

Frikassé af sandart, aborre og ål i sauvignon

Frikassé af sandart, aborre og ål i sauvignon
Underrubrik
Fricassée de sandre, perche et anguille au Sauvignon
Beskrivelse

En dejlig og mild fransk ret med masser af fisk og grønt. 

Franskmændene er generelt vilde med retten, der bedst kan oversættes til dansk som en lys stuvning.

Vi har fået opskriften fra Michel Michauds bog: "Smagens Mester".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 Aborrer (à 500 g)
1 Sandart (à 1 kg eller 500 g sandartfilet)
1 Ål (à 500 g)
1 Løg
4 fed Hvidløg
200 g Persille
  Timian
1⁄2 l Hvidvin (Sauvignon de Touraine)
100 g Smør
100 g Champignon (Små)
8 Kartofler (Små og kogte)
1⁄2 bdt Purløg
  Salt
  Peber
Vejledning

Filetér fiskene og flå ålen.

Gem benene.

Vask porren og pil skalotteløg, løg og hvidløg og snit i fine strimler.

Sautér i en gryde i olie sammen med fiskeben, der ikke må få farve.

 

Bind en bouquet garni på persille, timian og laurbær, læg den i gryden og hæld hvidvinen på.

Reducér til ¼ under langsom kogning.

Si suppen gennem en fintmasket si, tilsæt piskefløde og reducér igen til det halve.

 

Skær fisken i stykker à ca. 2 cm og ålen i stykker à 5 cm.

Sautér fisk på en pande i smør og læg derefter i saucen sammen med champignonerne.

Lad simre ca. 10 minutter.

 

Skær kartoflerne i skiver à ½ cm og steg dem på begge sider i klaret smør. 

Halvér tomaterne og steg dem på samme måde. Krydr med salt og peber. 

Blanchér forårsløgene.

 

Tag den færdige fisk op af saucen og læg den på et fad.

Pisk saucen op med 30 g koldt smør til passende konsistens.

Læg kartofler, tomater og forårsløg i en ring omkring fisken, hæld saucen over og pynt med purløg.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier