Frikadeller med linsemel

Frikadeller med linsemel
Underrubrik
Serveret med Pommes Rösti & ærtepure
Sidst ændret:
Søndag den 18. august, 2019 - 19:50
Beskrivelse

Tag en kødfri dag og server dette lækre måltid bestående af sprøde linsedeller, rösti og ærtepure - vi garanterer dig for, at ingen vil savne kødet!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Linsefrikadeller)
1 dl Havregryn
1 dl Linsemel
1 Løg
1 fed Hvidløg
1⁄2 dl Sesamfrø
2 dl Vand (koldt)
2 dl Gulerødder (Revet)
1 tsk Salt
  Peber
  Krydderier (f.eks. spidskommen eller paprika)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Rösti)
300 g Kartofler
1 ds Løg
1 Æg
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Ærtepure)
300 fed Ærter (fra frost)
1 Løg
1 fed Hvidløg
25 g Smør
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Linsefrikadeller:

Skræl gulerødderne og pil løget.

Riv grøntsagerne på den grove side af råkostjernet.

hæld havregryn, linsemel og sesamfrø i en skål.

Tilsæt vand, revet løg og gulerod, presset hvidløg, salt og krydderier.

Rør "farsen" godt sammen, evt. med en elpisker. Den skal have konsistens som en tyk grød. 

Opvarm en pande med rigeligt olie og tilsæt smør, når olien er varm.

Steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

 

Rösti:

Skræl kartoflerne og pil løget.

Riv dem på den grove side af råkostjernet.

Kom de revne grøntsager i et klæde og vrid dem helt fri for væske.

Kom de revne kartofler og løg i en skål og tilsæt æg, salt og peber.

Rør ingredienserne grundigt sammen.

Opvarm en pande med rigeligt smør og olie.

Kom röstimassen på panden og steg den på begge sider, til röstien er gylden og sprød.

 

Ærtepure:

Pil løg og hvidløg og skær begge dele i tern.

Varm smørret op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. De skal på ingen måde blive brune, kun gennemsigtige.

Tilsæt ærterne og lad dem simre sammen med løg og smør i 10-15 minutter.

Blend alt sammen og smag pureen til med salt, peber og citronsaft.

 

Servering:

Server de sprøde linsedeller sammen med rösti og ærtepure. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier