fbpx ✅Frikadeller | opskrifter | GastroFun.dk

Frikadeller

Frikadeller
Sidst ændret:
Onsdag den 12. juni, 2019 - 15:28
Beskrivelse

Lune, saftige og super nemme frikadeller.

Dunser, deller, frække deller eller kødboller - kært barn har mange navne.

Om du foretrækker dine med eller uden løg, med eller uden rasp, med eller uden kød - eller noget helt fjerde - så er lune dunser noget, der får de fleste danskeres hjerter til at banke ekstrahurtigt.

Disse er helt klassiske og lavet på svinefars. Og så er de bare gode og utroligt nemme at lave!

Sværhedsgrad
Udbytte
25 Stk
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
900 g svinefars
2 spsk Groft salt
2 Løg (Revet)
2 spsk Hvedemel
2 Æg
Vejledning

Find din røremaskine frem.

Kom fars og salt i røreskålen.

Kør maskinen i 5-7 minutter til massen er godt rørt sammen.

Riv løget.

Tilføj løg, hvedemel, peber og æg til farsen.

Lad maskinen røre i yderligere 5 minutter.

Lad farsen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.

Tænd for komfuret på lidt over middelvarme (jeg tændte vores på 9-10, og vores komfur går fra 1-14).

Mine frikadeller fik cirka 4 minutter på hver side.

Hold evt. de færdigstegte deller lune i et ildfast fad i ovnen ved 100 grader almindelig over- og undervarme.

Servér for eksempel med kartofler, persillesovs og dampet grønt .

Frikadeller

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også