fbpx Fried Chicken 🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Fried Chicken

Fried Chicken
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 13:57
Beskrivelse

Denne opskrift er en "sundere" udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
2 l Vand
100 g Salt
80 g Sukker
  Krydderier (Peberkorn og laurbærblade)
  Rasp
1⁄2 l Kærnemælk
  Krydderier (Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili)
3 spsk Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Sprængning

Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned. 

Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.

Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.

Fried Chicken

 

Kærnemælkssprængning

Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.

Fried Chicken

Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.

Kærnemælkssprængning

Fried Chicken

Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.

Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.

Fried Chicken

Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

 

Noter

Raspen vi brugte var den grove udgave fra den her opskrift.

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier