fbpx 🌭Fransk hotdog | opskrifter | GastroFun.dk

Fransk hotdog

Fransk hotdog
Beskrivelse

Opskrift på en luksusudgave af fransk hotdog, hvor det hele er hjemmelavet.

Fransk hotdog er ikke fransk som navnet antyder. Det er pæredansk. Man ved ikke helt hvorfra det kommer, men det bedste bud er at danskere er blevet inspireret af den franske "hotdog", der er et (ikke lunet) baguetteflutes der skæres op og smøres med sennep og spises med en pølse. 

Der er en grund til at den klassiske hotdog altid er et sikkert hit og elsket af de fleste.

Opskriften stammer fra bogen: "Verdens bedste hotdogs".

Udbytte
4 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fransk hotdog)
4 Pølser (Svinekødspølser)
4 Brød (Hotdogbrød)
1 dl oliven (Sorte og hakkede)
  remoulade (Trøffel-selleriremoulade )
  Opskriftsgruppe (Hotdogbrød (cirka 16 stk.))
25 g Gær
1 spsk Honning
1 spsk Olie
1 Æg
1 spsk Havsalt
3 dl Mælk (Lunken)
600 g Hvedemel (Cirka)
1 Æg (Sammenpisket æg til pensling)
  Opskriftsgruppe (Trøffel-selleriremoulade (3 dl))
1 Gulerod (Mellemstor)
1⁄2 spsk Citronskal (Revet af en økologisk citron)
1 tsk Citronsaft
1⁄2 spsk Olie (Trøffelolie)
5 spsk Mayonnaise (Cirka)
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Den originale mayonnaise (4 dl))
1 Æg (Pasteuriseret)
1⁄2 tsk Havsalt
3 dl Olie (Vindruekerneolie (cirka))
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Fransk hotdog

Lav hul i brødet med et brødspyd eller skæftet fra en grydeske.

Stop lidt oliven i bunden af brødet, dernæst remoulade og pølsen.

 

Hotdogbrød (cirka 16 stk.)

Afstem brødenes længde efter pølsen eller fyldet, der skal bruges.

Pølsen må gerne stikke lidt ud i hver ende.

Lav en stor portion brød, gerne med lidt variationer og frys dem ned.

Så er der altid brød, når trangen til en god hotdog melder sig.

 

Rør gæren ud med honning og olie.

Tilsæt æg, salt og mælk.

Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt, til den ikke klistrer mere, men dejen må gerne være lidt blød.

Æltetid ca. 5 minutter.

Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med et viskestykke, i 25 minutter.

Form dejen til 16 brød og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Hæv dem et lunt sted til dobbelt størrelse, tildækket med et viskestykke.

Pensl med æg.

Bag brødene lysebrune ca. 15 minutter ved 200 °C.

Efter de er penslet, kan brødene drysses med sesam, græskarkerner, birkes, nigella, salt, ost eller tørrede krydderier.

Dejen kan evt. også tilsættes lidt revet gulerod, courgette eller spinat.

Ønskes længere hævetid, bruges mindre gær.

 

Trøffel-selleriremoulade (3 dl)

Finthak selleri og gulerod og kog dem i så lidt vand som muligt i 3 minutter.

Rør remouladen sammen og smag den til med salt, peber og evt. trøffelolie.

Prøv remouladen med 2 spsk rygeost i stedet for trøffelolie.

 

Den originale mayonnaise (4 dl)

Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur, inden du går i gang.

Pisk ægget sammen med salt.

Pisk dernæst eddike i.

Tilsæt olien meget langsomt i en tynd stråle, mens der piskes konstant, indtil mayonnaisen tykner.

Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion