fbpx 🍞Fransk brød | opskrifter | GastroFun.dk

Fransk brød

Fransk brød
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 11:08
Beskrivelse

Brødet har en lækkert sprød og tyk skorpe og bages med smør i dejen. Det giver en fyldig smag og en god konsistens.

Fordejen er med til at øge brødets holdbarhed, så det holder sig friskt i flere dage. Det egner sig som tilbehør til alle former for simreretter og som tilbehør til f.eks. tapas.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 g Gær
3 dl Vand (koldt)
450 g Hvedemel (eller fransk hvedemel type 55)
  Olie (smagsneutral, til pensling)
5 g Gær
1 dl Vand (koldt)
100 g Tipo 00
30 g Smør (blødt)
10 g Salt
Vejledning

Dag 1 - Fordej:

Smuldr gæren i en skål eller dejfad.

Opløs gæren i vandet og tilføj hvedemelet.

Ælt kort dejen til en ensartet dej.

Pensl dejens overflade med lidt olie og lad den hæve tildækket på køkkenbordet til næste dag.
 

Dag 2 - Dej:

Smuldr gæren i en skål.

Tilsæt gæren og opløs den i væsken.

Tilføj fordejen og de øvrige ingredienser og ælt til en fast, smidig og ensartet dej.

Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i cirka 1 time.

Slå forsigtigt dejen op til et cigarformet brød.

Snit dejen med en skarp kniv eller et barberblad og lad brødet efterhæve i 1-2 timer.

Drys overfladen godt med mel.

Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Fransk brød

Fransk brød

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier