fbpx Foccacia med tomat🍞🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Foccacia med tomat

Foccacia med tomat
Beskrivelse

En variation af den italienske focaccia bagt i en springform og tilsat tomater, parmesanost og et drys kryddersalt. 

Lækkert og lidt anderledes. 

Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
7 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
7 timer, 25 minutter
Ingredienser
4 dl Vand (lunkent)
1 1⁄2 tsk Havsalt
250 g Durum mel
20 g Gær
300 g Hvedemel
100 g Tomater (cherrytomater)
  Parmesan (revet)
  Salt (kryddersalt til drys)
1⁄2 dl Olie
Vejledning

Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel og rør, til dejen har en blød og klistret konsistens. Tilsæt hvedemel og rør dejen et par minutter. Den vil være temmelig våd og klistret, men bare rolig, sådan skal den være!

Fordel dejen i en springform (cirka 26 cm. i diameter) foret med bagepapir, og tryk friske kviste af rosmarin ned i overfladen. Gør et viskestykke vådt, vrid det, og læg det fugtige klæde over formen. Lad brødet hæve koldt i 6-7 timer (eventuelt natten over), brug dit køleskab, en kold kælder eller lignende. Er du i tidsnød, eller har du ikke plads i køleskabet, kan brødet hæve ved stuetemperatur - i så fald er hævetiden kun 3 timer. 

Skær cherrytomaterne i halve og tryk dem ned i dejens overflade (med skærefladen opad).

Drys brødet med revet parmesanost samt lidt kryddersalt 

Bag brødet i en forvarmet ovn i cirka 25 min. ved 200 grader eller til overfladen er smukt gylden. 

Foccacia

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier