fbpx ✅Foccacia med semi-dried tomater🍕🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Foccacia med semi-dried tomater

Foccacia med semi-dried tomater
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 08:27
Beskrivelse

Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin.

Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften. Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 55 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær (svarer til 25 gram)
3 dl Vand (lunkent)
1⁄2 dl Olivenolie
500 g Tipo 00
10 g Flagesalt
5 Rosmarin (friske kviste)
  Tomater (semi-dried tomater )
Vejledning

Smuldr gæren i en skål og tilsæt lunkent vand.

Tilsæt olivenolie og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen (cirka 10 minutter), til den har en blød og klistret konsistens.

Læg et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve i 1 1/2 time.

Smør en firkantet bageform godt med olie.

Fordel dejen i formen - sørg for, at den når helt ud til kanterne. 

Prik fordybninger i dejen med fingrene.

Pluk nålene af rosmarinkvistene.

Fordel olivenolie, flagesalt, rosmarinnåle og semi-dried tomater over over dejen.

Lad brødet efterhæve i 1 time.

Bag det i cirka 25 minutter ved 220 grader uden varmluft, til brødet er gyldent og gennembagt.   

Foccacia med semi-dried tomater

Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Farvefyldt Focaccia
Opskrift
Anne Mette Autzen
Foccacia med tomat
Opskrift
Anne Mette Autzen
Focacciabrød med surdej
Opskrift
MickiCheng
Focaccia brød
Opskrift
Gour_mad
Focaccia bagt i springform
Opskrift
Anne Mette Autzen
Alt du skal vide om tomat
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier