Focaccia bagt i springform

Focaccia bagt i springform
Sidst ændret:
Torsdag den 7. maj, 2020 - 13:27
Beskrivelse

Prøv at bage et focaccia-brød i din springform. Det ser dekorativt ud og gør det nemt at skære passende skiver af brødet. Se her hvordan!

Sværhedsgrad
Udbytte
1 stk.
Forberedelsestid
7 timer, 25 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
7 timer, 50 minutter
Ingredienser
4 dl Vand (lunkent)
1 1⁄2 tsk Havsalt
20 g Gær
250 g Durum mel
300 g Hvedemel (hold lidt tilbage)
3 Rosmarin (friske kviste)
1⁄2 dl Olivenolie
Vejledning

Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel og rør, til dejen har en blød og klistret konsistens. Tilsæt hvedemel og rør dejen et par minutter. Den vil være temmelig våd og klistret, men bare rolig, sådan skal den være!

Fordel dejen i en springform (cirka 26 cm. i diameter) foret med bagepapir, og tryk friske kviste af rosmarin ned i overfladen. Gør et viskestykke vådt, vrid det, og læg det fugtige klæde over formen. Lad brødet hæve koldt i 6-7 timer (eventuelt natten over), brug dit køleskab, en kold kælder eller lignende. Er du i tidsnød, eller har du ikke plads i køleskabet, kan brødet hæve ved stuetemperatur - i så fald er hævetiden kun 3 timer. 

Efter endt hævning drysses brødet med havsalt og bages i en forvarmet ovn i cirka 25 min. ved 200 grader eller til overfladen er smukt gylden. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Dette giver den rette svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, kan du undlade at dryppe olien over. 

Focaccia

Noter

Serveres som tilbehør til forskellige retter, eller gør som i Italien - sammen med et udvalg af italienske pølser, parmaskinke og oste.

Velbekomme!

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier