ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Focaccia bagt i springform

ANNE METTE AUTZEN | 1. august 2018
Prøv at bage et focaccia-brød i din springform. Det ser dekorativt ud og gør det nemt at skære passende skiver af brødet. Se her hvordan!

Prøv at bage et focaccia-brød i din springform. Det ser dekorativt ud og gør det nemt at skære passende skiver af brødet. Se her hvordan!


Antal: 1 stk.

Focaccia bagt i springform

Prøv at bage et focaccia-brød i din springform. Det ser dekorativt ud og gør det nemt at skære passende skiver af brødet. Se her hvordan!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning
Køkken: Italiensk
Keyword: Bage, Italien
Forb. tid: 7 timer 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 1.5 tsk. Havsalt
  • 20 gram Gær
  • 250 gram Durum mel
  • 300 gram Hvedemel hold lidt tilbage
  • 3 stk. Rosmarin friske kviste
  • 0.5 deciliter Olivenolie

Sådan gør du

  • Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel og rør, til dejen har en blød og klistret konsistens. Tilsæt hvedemel og rør dejen et par minutter. Den vil være temmelig våd og klistret, men bare rolig, sådan skal den være!
  • Fordel dejen i en springform (cirka 26 cm. i diameter) foret med bagepapir, og tryk friske kviste af rosmarin ned i overfladen. Gør et viskestykke vådt, vrid det, og læg det fugtige klæde over formen. Lad brødet hæve koldt i 6-7 timer (eventuelt natten over), brug dit køleskab, en kold kælder eller lignende. Er du i tidsnød, eller har du ikke plads i køleskabet, kan brødet hæve ved stuetemperatur - i så fald er hævetiden kun 3 timer. 
  • Efter endt hævning drysses brødet med havsalt og bages i en forvarmet ovn i cirka 25 min. ved 200 grader eller til overfladen er smukt gylden. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Dette giver den rette svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, kan du undlade at dryppe olien over. 

Noter

Serveres som tilbehør til forskellige retter, eller gør som i Italien - sammen med et udvalg af italienske pølser, parmaskinke og oste.
Velbekomme!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!