fbpx ūü•©Flat iron steak | opskrifter | GastroFun.dk

Flat iron steak

Flat iron steak
Underrubrik
Serveret med rosenkålssalat
Beskrivelse

Den samme muskel, som man laver oyster blade steak af, kan man også lave flat iron steak af.

P√• grund af den store sene, som l√łber igennem bovbladet, bliver den i Danmark hakket og brugt i produktion, men i England fjerner de senen og f√•r dermed to flade filetb√łffer ud af det.

De kalder dem flat iron, og de er superm√łre.

Vi har opskriften fra bogen: "K√ėD".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Flat iron steak (600-800 gram)
1 spsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
  Citronskal (Revet skal fra 1 √łkologisk citron)
  Peber (Fra kv√¶rn)
  Opskriftsgruppe (Rosenk√•lssalat)
2 dl Linser (Beluga)
3 spsk Olie (Hasseln√łddeolie eller olivenolie)
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
75 g Hasseln√łdder (Grofthakkede)
  For√•rsl√łg (2-3 stk.)
Vejledning

Steak

Gnid k√łdet med en blanding af salt, olivenolie, citronskal, rosmarin og peber.

Lad det trække koldt i 30-60 minutter.

Varm grill eller grillpande op, og steg k√łdet med j√¶vnlige vendinger i 12-15 minutter i alt.

Sk√¶r b√łffen i tynde skiver p√•¬†tv√¶rs af muskelfibrene.

 

Rosenkålssalat

Kog linserne m√łre efter anvisning p√• pakken.

R√łr eddike, olie, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i linserne.

Snit de rensede rosenkål meget fint.

Vend k√•l og¬†n√łdder i linserne.

Snit forarsl√łg i ringe, kom det meste i salaten, og drys med resten.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "K√ėD"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Bearnaise
Artikel
Redaktion