fbpx ✅Flamberede gulerødder | opskrifter | GastroFun.dk

Flamberede gulerødder

Stegte og flamberede gulerødder med misoglaze bliver forhåbentlig en af sommerens favoritter
Underrubrik
Disse gulerødder er flamberede, smurt med misoglaze og toppet med stegte mandler
Sidst ændret:
Mandag den 29. juni, 2020 - 09:09
Beskrivelse

Når gulerødderne bliver tilberedt over lang tid, giver det en mere intens smag. Glazen og flamberingen går ind og understøtter gulerodens smag, og så har man det lækreste tilbehør til resten af sit grill måltid.

Er du mere våget, så brug dem som midtpunktet i dit måltid. F.eks. i et hotdogbrød eller i stedet for den store bøf

Sværhedsgrad
Udbytte
10 Styks
Tilberedelsestid
45 minutter
Ingredienser
2 spsk Olivenolie
2 tsk Miso
4 tsk Sake
1 tsk Soya
1⁄2 dl Whiskey
Vejledning

1. Vask gulerødderne og fjern det meste af toppen, hvis der er sådan en på. Smør dem ind i olivenolie

2. Gulerødderne skal nu steges på grillen ved indirekte varme, eller meget lav varme, i 30-40 minutter (det afhænger af gulerøddernes tykkelse). Vend dem undervejs, så de får varme på alle sider

Tip: de er færdige når du kan stikke en kødnål igennem dem uden modstand

3. Put miso, sake og soya i en lille gryde, og kog det ind ved lav varme til det er blevet en smule tykkere, men stadig er flydende. Tag det fra varmen og gem det til senere

4. Rist mandlerne på en pande til de tager farve. Hak dem groft

5. Varm en pande godt op, enten på grillen eller på komfuret. HUSK: hvis du gør det på grillen, bliver håndtaget meget varmt

6. Tid til at flambere!

Tag panden væk fra grillen, læg gulerødderne på, hæld whiskey på og sæt ild til gulerødderne. Ryst panden lidt undervejs og venDzt til ilden er slukket 

7. Anretning!

Læg gulerødderne på et pænt fad og smør dem med misoglazen. Hæld de hakkede mandler udover og pynt med blomster 

Kilde

Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard. Find flere opskrifter på deres Instagram.

Læs også
Gulerødder sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Glaserede gulerødder
Opskrift
Per Asmussen
Farvede gulerødder sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier