fbpx 🍴 Flæskesteg ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Flæskesteg

Flæskesteg
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 13:50
Beskrivelse

Denne opskrift er den sikre vej til sprøde svær og let rosa, saftigt kød.

Vi har her brugt en tørmodnet svinekam, og resultatet blev intet mindre end fantastisk. 

Prøv vores opskrift, der samtidig er en guide til, hvordan du håndterer en flæskesteg, så den bliver perfekt - hver gang! 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 Svinekam (tørmodnet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Vi har i denne opskrift brugt en tørmodnet flæskesteg af kamsteg.

Stegen er modnet i et modningsskab i 14 dage ved 1,2 grader og 84 % luftfugtighed. 

Flæskesteg

Kødet bliver mere mørt og smider lidt af væsken. Samtidig bliver smagen mere intens, og sværrene har lettere ved at blive sprøde.

Normalt vil vi placere sværrene nedad de første 10 minutter i saltvand, men da stegen her er tørmodnet, var det ikke nødvendigt.

Flæskesteg

Stegen blev krydret godt med salt og peber - husk at komme godt ned mellem alle sværene, og laurbærblade blev stukket ned mellem sværene til sidst.

Placer stegen på en rist over en bradepande. 

Sæt den herefter ind i en 200 grader varm ovn (varmluft) giv den 30 minutter.

Flæskesteg

Placer et stegetermometer i den tykkeste del af stegen.

Vi jagtede 63 grader i kernetemperatur, da tørmodnet kød bestemt ikke må gennemsteges. Vi er desuden også vilde med smagen af let rosa svinekød.

Flæskesteg

Efter cirka 35 minutter i ovnen skruede vi op til 225 grader varmluft/grill, og efter cirka 10 minutter nåede vi den ønskede kernetemperatur.

Sværrene var perfekt sprøde og kødet havde den flotteste, let rosa farve.

Flæskesteg

Flæskesteg

Noter

Foretrækker du din flæske- eller skinkesteg let rosa og saftig, er det ikke noget problem. Tag blot stegen af grillen eller ud af ovnen, når kødet har opnået den lavest anbefalede kernetemperatur, som er omkring 63-65° grader.

Det er ligeledes en myte, at en steg har bedst af at hvile i 15 til 20 minutter efter at have opnået sin kernetemperatur. Når en steg hviler, taber den kødsaft (bliver mere tør), og stegen “koger” videre. Det betyder, at kernetemperaturen stiger yderligere op til 5 grader. Ønsker du alligevel at lade stegen hvile inden servering, skal du derfor tage den af grillen eller ud af ovnen, når et stegetermometer viser fem grader under den ønskede kernetemperatur.

Hvad angår stegetermometre, så findes der rigtig mange af dem på markedet. Mange af dem er gode, men vi vil anbefale dig at benytte et digitalt stegetermometer, da disse ofte er mest præcise. Med et trådløst, digitalt stegetermometer behøver du desuden ikke at åbne grillen eller ovnen jævnligt for at checke temperaturen og dermed lukke varme og fugt ud af grillen eller ovnen.

Husk desuden altid at stikke stegetermometret i den tykkeste ende af stegen!

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier