fbpx ūüćī Fl√¶skesteg ‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Flæskesteg

Flæskesteg
Beskrivelse

Denne opskrift er den sikre vej til spr√łde sv√¶r og let rosa, saftigt k√łd.

Vi har her brugt en t√łrmodnet svinekam, og resultatet blev intet mindre end fantastisk.¬†

Pr√łv vores opskrift, der samtidig er en guide til, hvordan du h√•ndterer en fl√¶skesteg, s√• den bliver perfekt - hver gang!¬†

Udbytte
6 Personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 Svinekam (t√łrmodnet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Vi har i¬†denne opskrift brugt en¬†t√łrmodnet fl√¶skesteg af kamsteg.

Stegen er modnet i et modningsskab i 14 dage ved 1,2 grader og 84 % luftfugtighed. 

Flæskesteg

K√łdet bliver mere m√łrt og smider lidt af v√¶sken. Samtidig bliver smagen¬†mere intens, og sv√¶rrene har lettere ved at blive spr√łde.

Normalt vil vi placere sv√¶rrene nedad de f√łrste 10 minutter i saltvand, men da stegen her er t√łrmodnet, var det¬†ikke n√łdvendigt.

Flæskesteg

Stegen blev krydret godt med salt og peber - husk at komme godt ned mellem alle sværene, og laurbærblade blev stukket ned mellem sværene til sidst.

Placer stegen på en rist over en bradepande. 

Sæt den herefter ind i en 200 grader varm ovn (varmluft) giv den 30 minutter.

Flæskesteg

Placer et stegetermometer i den tykkeste del af stegen.

Vi jagtede 63 grader i kernetemperatur, da t√łrmodnet k√łd bestemt ikke m√• gennemsteges. Vi er desuden ogs√• vilde med smagen af let rosa svinek√łd.

Flæskesteg

Efter cirka 35 minutter i ovnen skruede vi op til 225 grader varmluft/grill, og efter cirka 10 minutter¬†n√•ede vi den √łnskede kernetemperatur.

Sv√¶rrene var perfekt spr√łde og k√łdet havde den flotteste, let rosa farve.

Flæskesteg

Flæskesteg

Noter

Foretr√¶kker du din fl√¶ske- eller skinkesteg let rosa og saftig, er det¬†ikke noget problem. Tag blot¬†stegen¬†af grillen eller ud af ovnen, n√•r k√łdet¬†har opn√•et den lavest¬†anbefalede kernetemperatur, som er omkring 63-65¬į grader.

Det er ligeledes en myte, at en steg har bedst af at hvile i 15 til 20 minutter efter at have opn√•et sin kernetemperatur. N√•r en steg hviler, taber den k√łdsaft (bliver mere t√łr), og stegen ‚Äúkoger‚ÄĚ videre. Det¬†betyder, at kernetemperaturen stiger yderligere¬†op til 5 grader. √ėnsker du alligevel¬†at lade stegen hvile inden servering, skal du derfor tage den af grillen eller ud af ovnen, n√•r et stegetermometer viser fem grader under¬†den √łnskede kernetemperatur.

Hvad ang√•r stegetermometre, s√• findes der rigtig mange af dem p√• markedet. Mange af dem er gode, men vi¬†vil anbefale dig at benytte et digitalt stegetermometer, da disse ofte er mest pr√¶cise. Med et¬†tr√•dl√łst, digitalt stegetermometer beh√łver du desuden ikke at √•bne grillen eller ovnen¬†j√¶vnligt for at checke temperaturen og dermed lukke varme og fugt ud af grillen eller ovnen.

Husk desuden altid at stikke stegetermometret i den tykkeste ende af stegen!

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier