fbpx ūü•ėFiskelasagne | opskrifter | GastroFun.dk

Fiskelasagne

Fiskelasagne
Beskrivelse

S√•dan laver du den l√¶kreste fiskelasagne med torsk og¬†gr√łn pesto.

Jeg synes jo, at vi skal til at f√• meget mere fisk ind i de danske k√łkkener. Hvorfor? Fisk h√łrer til blandt de mest n√¶ringsrige f√łdevarer: De indeholder masser af protein til musklerne, D-vitamin til immunforsvaret samt omega-3 til hjernen.

Lasagne kender og elsker de fleste af os, men i denne udgave er det s√¶dvanlige oksek√łd udskiftet med en l√¶kker torskefilet. Du kan i virkeligheden bruge lige den fisk, du selv foretr√¶kker.

Det er særligt mornaysaucen i denne opskrift, min mand og jeg er vilde med. Der er nemlig nelliker i, som giver en helt særlig karakter til ostesaucen!

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Lasagne)
850 g Fiskefilet (Jeg brugte torsk)
150 g Parmesan
  Parmesan (lidt ekstra til at toppe lasagnen af med)
  Opskriftsgruppe (Tomatsauce)
  Hvidl√łg (Efter smag og behag. Jeg brugte cirka 5 fed.)
1 1⁄2 tsk Oregano (t√łrret)
100 g Hvidvin
  Salt (til smag)
  Peber (fra kv√¶rn, til smag)
  Sukker (til smag)
  Opskriftsgruppe (Mornaysauce)
25 g Sm√łr
20 g Hvedemel
  Muskatn√łd (revet, efter smag)
  Salt (til smag)
  Hvid peber (til smag)
3 spsk Parmesan (revet)
  Opskriftsgruppe (Pesto)
3 spsk Parmesan (revet)
  Hvidl√łg (efter smag, jeg brugte 1 fed)
450 g Olivenolie
1⁄2 Citron (saften herfra)
  Peber (fra kv√¶rn, til smag)
Vejledning

Tomatsauce

  1. Find et skærebræt.
  2. Hak zittauerl√łg,¬†hvidl√łg og tomater fint.
  3. Find en gryde med en tyk bund.
  4. Kom olivenolie i gryden.
  5. Varm olien op.
  6. Tils√¶t zittauerl√łg og hvidl√łg.
  7. Steg l√łgene til de er gennemsigtige.
  8. Tilsæt herefter de friske, hakkede tomater og oreganoen.
  9. Lad det hele stege i 3 til 4 minutters tid.
  10. Åbn dåsen med de flåede tomater og kom dem i gryden. Mas dem godt ud nede i gryden ved hjælp af skeen.
  11. Tilsæt hvidvin.
  12. Lad det simre p√• laveste blus i minimum 30 minutters tid. Tils√¶t lidt vand l√łbende, hvis sovsen bliver for t√łr undervejs.
  13. Smag til med salt, peber og sukker. Form√•let med sukkeret er at afstemme og balancere smagene, s√• det er alts√• ikke meningen, at sovsen skal v√¶re s√łd som s√•dan.

 

    Gr√łn pesto

    1. Find din blender (eller foodprocessor).
    2. Kom basilikum, parmesat, hvidl√łg, pinjekerner, halvdelen af citronsaften og halvdelen af olien samt lidt peber¬†i blenderen.
    3. K√łr blenderen.
    4. Tils√¶t resten af olien undervejs, lidt ad gangen, mens der fortsat blendes, og indtil konsistensen er som du √łnsker den.
    5. Smag pestoen til med den resterende citronsaft, og eventuelt peber og lidt salt. Husk dog p√•, at parmesanen i sig selv er temmelig salt, s√• v√¶r forsigtig med at tilf√łje ekstra salt.

     

    Mornaysauce

    1. Pil zittauerl√łget.
    2. Stik nellikerne ind i l√łget.
    3. Find en gryde.
    4. Smelt sm√łrret heri.
    5. Tilsæt mel.
    6. R√łr rundt mens melet bliver bagt af, men uden at det tager farve.
    7. Tilsæt resten af mælken, lidt ad gangen og under kraftig piskning.
    8. Tils√¶t herefter det "nellike-dekorerede" zittauerl√łg og laurb√¶rbladet.
    9. Lad sovsen koge ved ganske svagt blus i 15 til 20 minutters tid, mens du r√łrer rundt indimellem.
    10. Smag til med salt, hvid peber og muskatn√łd.
    11. Si mornaysaucen over i en skål.
    12. Afslutningsvis r√łres parmesanen ud i saucen.

     

    Fiskelasagnen

    1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. Det afhænger af din ovn, og du skal muligvis op på 220 grader.
    2. Find et ovnfast fad.
    3. Sk√¶r fisken ud i strimler p√• st√łrrelse med din¬†langemand.
    4. Læg et lag fisk i fadet efterfulgt af et lag tomatsauce (nogle spiseskefulde).
    5. Kom nogle klatter af pesto henover tomatsaucen.
    6. Læg et lag lasagneplader på.
    7. Fortsæt denne proces: Fisk, tomatsauce, pesto, lasagneplader.
    8. Afslut med et lag lasagneplader.
    9. Hæld den resterende mornaysauce udover og eventuelt lidt ekstra pesto.
    10. Top lasagnen af med revet parmesan.
    11. Sæt fiskelasagnen i ovnen.
    12. Bag i 25 til 30 minutter - men hold √łje med den. Igen afh√¶nger det af din ovn. N√•r overfladen er gylden og osten smeltet og¬†boblende, er det spisetid.
    13. Tag lasagnen ud af ovnen og lad den stå lidt, så den samler sig.

    En god lasagne skal være forholdsvis fugtig, men ikke flydende. Du kan sætte den tilbage i ovnen lige inden servering, så den lige bliver varmet godt op igen.

    Source

    Jeg blev inspireret af denne opskrift.

    Kategori

    Mad

    Har du selv pr√łvet denne opskrift?

    Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

    Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


    Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

    Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

    Sværhedsgrad
    Sociale medier
    Læs også
    Italiensk for begyndere
    Artikel
    Redaktion
    Fiskelasagne
    Opskrift
    Redaktion
    Hjemmelavet Lasagne
    Opskrift
    Per Asmussen
    Hjemmelavede lasagneplader
    Opskrift
    Anette
    Lasagne
    Opskrift
    Per Asmussen