fbpx ✅Fiskelasagne | opskrifter | GastroFun.dk

Fiskelasagne

Fiskelasagne
Sidst ændret:
Tirsdag den 17. september, 2019 - 12:48
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en italiensk inspireret fiskelasagne med hvid fisk, zucchini, tomatsovs og spinatsauce.

Vi har opskriften fra bogen: "Mad, der får folk til at tale sammen - Camillos Køkken" og forfatteren Jørgen Smidstrup siger følgende om den:

"En lækker fiskelasagne. Meget rig på smag og nuancer. Og så går retten både til hverdag og til fest. Italiensk i sine farver; sammensat af grønne grøntsager og grøn sauce, hvis fisk og rød tomatsauce. Server den med en frisk og enkel, grøn salat, vendt med lidt balsamico og citronsaft. Det vil stå godt til den lidt fede smag fra lasagnen." 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
350 g friske lasagneplader (Eller forkogte. Omkring 20 plader)
400 g Torsk (Eller mørk- eller lyssej, rødspættefiletter eller anden fast fisk)
1 Zucchini (Stor)
1 Porre (Stor)
  Opskriftsgruppe (Tomatsovs)
5 Tomater (Store og modne)
2 Løg
4 fed Hvidløg
1 tsk Oregano (Tørret)
2 dl Hvidvin
1 tsk Salt
  Olivenolie (Ekstra jomfru-)
2 tsk Sukker
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Spinatsauce)
2 spsk Smør
3 spsk Hvedemel
7 1⁄2 dl Sødmælk (Cirka. Kan erstattes af letmælk)
  Muskatnød (Revet)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
3 spsk Parmesan (Cirka. Friskrevet)
Vejledning

Tomatsovs

Sæt en gryde vand over, skær et lille kryds i toppen af hver tomat.

Smid tomaterne i gryden, når vandet koger, giv dem knapt et minut, fisk op og læg straks i en skål med iskoldt vand.

Pil skindet af.

Del tomaterne og fjern de fleste kerner.

Hak tomaterne groft. 

Hak løg og hvidløg fint.

Varm olien op i en tykbundet gryde, svits løgene i gryden et par minutter til de er klare, tilsæt hvidløg og svits dem med i kort tid, de må ikke tage farve.

Tilsæt de hakkede tomater og oregano, lad det svitse med i yderligere 5 minutter.

Hak de flåede dåsetomater groft og tilsæt dem også, hæld hvidvin og salt ved.

Skru ned for varmen, og lad sovsen simre i en halv times tid.

Tilsæt en smule mere vin eller vand, hvis sovsen bliver for tør.

Smag til med lidt sukker, salt og peber.  

 

Spinatsaucen

Vask og hak spinaten groft.

Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør melet godt ud heri.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, bag saucen op under grundig piskning, til den har en tyktflydende konsistens.

Tilsæt spinaten, og lad saucen simre i 5 minutter, riv muskatnød i og smag til med salt og peber.

Tag saucen af varmen og rør friskrevet parmesan i til allersidst. 

 

Fiskelasagne

Vask zucchinien og skær den i fine, tynde skiver.

Gerne på mandolinjern.

Rens porren og skær den i fine tynde skiver.

Skær fisken i tynde strimler, drys lidt salt over.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Saml lasagnen i et ovnfast, rektangulært fad, cirka 22 x 30 cm.

Smør bunden med et tyndt lag olivenolie, dæk med lasagneplader.

Bred et tyndt lag spinatsauce udover pladerne, læg et lag fisk, zucchini og porrer på og så nogle gode skefulde tomatsovs.

Og så igen et lag lasagneplader, spinatsauce, fisk, zucchini, porre og tomatsovs.

Og så videre.

Slut af med lasagneplader og ovenpå dem, den sidste spinatsauce.

Drys gerne med lidt ekstra parmesan.

Bag cirka en halv time, til lasagnen er gylden og lækker.

Hold godt øje med den, måske er det nødvendigt at dække med stanniol undervejs, så lasagnen ikke bliver brændt. 

Sæt en stabel tallerkner og lasagnen på bordet – kald på venner og familie og gå ombord i den lækre og rygende varme fiskelasagne.

Server gerne en helt enkel grøn salat til. 

Source

Vi har opskriften fra forlaget Stranberg Publishing

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Gnocchi, parma og salvie
Opskrift
Redaktion