Fastelavnsboller i wienerdej med hindbærskum!

Fastelavnsboller i wienerdej med hindbærskum!
Sidst ændret:
Fredag den 29. januar, 2021 - 09:43
Beskrivelse

WAAAUW!! SE NU LIGE HER!!

Flotte, sprøde og mega lækre fastelavnsboller i wienerdej med hindbærskum!!

I bad om en opskrift og how-to, og værsgod, her er den!!

Opskriften giver 9-12 stk., afhængig af størrelsen på dem.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
25 g Gær
1 1⁄2 dl Vand
350 g Mel
1⁄4 tsk Salt
1 spsk Sukker
50 g Smør (blødt)
1 Æggeblomme (til penslingen)
  Mælk (til penslingen)
300 g Smør (til udrulning)
  Opskriftsgruppe (Remonce)
50 g Sukker
50 g Marcipan (revet)
50 g Smør (blødt)
  Opskriftsgruppe (Fyld og pynt)
7 1⁄2 dl Fløde
  Pastafarve (rød)
Vejledning

Dej

Opløs gær i vand.

Tilsæt mel, sukker, salt, æg og smør og rør hurtigt sammen til ensartet dej.

Sær dejen på køl i 20 min.

Smørret bankes fladt mellem 2 stykker bagepapir til ca. 22x22 cm.

Dejen rulles ud til et kvadrat på ca. 25x25 cm og smørret lægges på diagonalt.

Kanterne foldes ind over smørret, så alt smør er dækket af dej. Dejen rulles ud til et rektangel, ca. 20x45 cm, den ene side 2/3 over og

den anden side over, sĂĄ der nu er 3 lag.

Stil på køl i 15 min.

Rul igen ud til et rektangel og foldes - nu er der sĂĄ 3x3 lag.

Stil på køl i 15 min.

Dejen rulles ud for tredje gang og siderne foldes igen, så der nu er 3x3x3 = 27 lag. Stil på køl i 15 min.

Dejen rulles ud til ca. 30x40 cm og skæres til id i kvadrater á 10x10 cm.


Remonce

Bland alle ingredienser godt sammen.

Kom en klat remonce pĂĄ hver firkant.

Fold hjørnerne ind mod midten, tryk let sammen og vend med lukkefladen ned ad.

Lad hæve ca. 45 minutter.

 

Bagning

Pensl bollerne med æg/mælk og bag i ovnen i ca. 15 min ved 180 grader alm ovn.

Tag ud og køl af.


Fyld og pynt:

Kog marmelade ind til ca. 4 dl. Køl af.

Pisk fløden let stiv og tilsæt 2 dl marmelade. Pisk til stift. Kom i sprøjtepose med stjernetylle.

Lav smĂĄ oblater med smeltet chokolade.

Lav en tyk glasur af flormelis, vand og rød farve til en lyserød glasur.

Flæk bollerne og lav en flot ring af hindbærskum. Fyld med marmelade og knuste makroner.

Kom lĂĄg pĂĄ og pynt med glasur, en dup creme og chokoladepynt.

God fornøjelse.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier