fbpx ✅Fastelavnsboller vandbakkelse | opskrifter | GastroFun.dk

Fastelavnsboller af vandbakkelse

Fastelavnsboller af vandbakkelse
Sidst ændret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Vandbakkelser/cream puffs/eclairs - det har mange navne - men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.

Tidligere bagte jeg min vandbakkelsesdej ved 230 grader, men har fundet ud af at de holder formen bedre ved at få lidt længere tid ved 200 grader i stedet for.

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vandbakkelser)
3 dl Vand
150 g Smør
165 g Hvedemel
5 Æg
  Opskriftsgruppe (Konditorcreme)
  Kagecreme (1 brev dr. Oetker )
1⁄2 l Sødmælk
  Citronskal (Fra én hel citron)
1⁄4 l Piskefløde
Vejledning

1.    Tænd ovnen på 200 grader celsius.

2.    Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog

3.    Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (brug et piskeris).

4.    Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.).

5.    Slå 1 æg ud i gryden og rør det sammen med dejen (brug en dejskraber). 

6.    Slå endnu et æg ud i gryden og pisk.

7.    Fortsæt til du har brugt alle æggene. 

8.    Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - hvis dejen ikke er blank og klistret, så tilføj et ekstra æg.

9.    Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 2 cm hul i den.

10.    Sprøjt dejen ud på en bageplade i cirkler eller dutter på ø 4-5 cm (hvis kagerne får toppe, så tryk dem ned med en våd finger).

11.     Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven.

12.    Når de kommer ud af ovnen, skal der klippes hul i dem, så dampen kan komme ud - det skal gøres HURTIGT.

13.    Lad dem køle af på en rist.

14.    Lav en kagecreme (se på pakken) og tilsæt citronskal og vanilje.

15.    Pisk fløden til en let flødeskum og bland den med kagecremen.

16.    Fyld dem med creme og pynt med glasur.
 

Fastelavnsboller af vandbakkelse

Noter

Jeg glemte at tage et billede af de pyntede fastelavnsboller.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Fastelavnsboller
Artikel
Redaktion