fbpx ✅Fastelavnsboller | opskrifter | GastroFun.dk

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller
Underrubrik
Med vaniljecreme og marcipanflødeskum
Beskrivelse

Lækre og dejlige fastelavnsboller. Disse søde gærdejsboller er drysset med perlesukker og hasselnøddeflager samt fyldt med en lækker vaniljecreme og flødeskum med marcipan.

Så bliver det ikke lækrere.

Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Gærdejsboller)
25 g Gær
1 dl Mælk
1 Æg
1 spsk Sukker
75 g Smør
300 g Hvedemel
1 Æg (Pisket. Til pynt)
  Perlesukker (Til pynt)
  Hasselnødder (Flager. Til pynt)
  Opskriftsgruppe (Vaniljecreme)
2 Æg
4 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse
3 dl Sødmælk
  Opskriftsgruppe (Marcipanfløde)
1⁄4 l Fløde
50 g Marcipan (Revet)
Vejledning

Søde gærdejsboller

Lun mælk og tør gæren ud heri.

Pisk æg, sukker og vanilje sukker i.

Smuldr smørret i melet og vend mælkeblandingen i.

Ælt til en let og glat dej.

Hæv i 1 time.

Rul 8 boller ud - pensel med sammenpisket æg - drys med hasselnøddeflager og perlesukker. 

Bages i forvarmet ovn 190 grader i cirka 15 minutter.

 

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom det hele i en tykbundet gryde og kom gerne vaniljestangen med, den giver smag.

Tænd for middelhøj varme og rør godt rundt, så det ikke brænder på.

Når cremen koger skal der piskes meget grundigt i et par minutter, i mens den tykner.

Hæld væsken igennem en sigte over i en skål.

Lad den køle af inden den skal bruges. 

 

Marcipanfløde

Pisk fløden, jeg plejer at bruge en el-pisker til det.

Når den har den ønskede tykkelse (for mig er det når jeg kan vende skålen rundt uden at den falder ud).

Riv marcipanen ned i fløden med et rivejern og vend det forsigtigt rundt. 

Hæld på sprøjtepose.


Samling af fastelavnsbollen

Skær boller over og sprøjt med marcipanfløde rundt i kanten.

Læg en klat vaniljecreme i midten og på med låget!

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Fastelavnsboller
Artikel
Redaktion