fbpx ✅Fasanterrin | opskrifter | GastroFun.dk

Fasanterrin

Fasanterrin
Sidst ændret:
Torsdag den 22. oktober, 2020 - 10:40
Beskrivelse

Smuk og lækker terrin lavet med fasan, hakket svinekød og pancetta.

Vi har opskriften fra bogen: "Brændt røget hængt sprængt - Opskrifter fra kysten og skoven", skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:

Jeg ved godt, det er totalt old school at lave terrin. Det er ikke specielt kompliceret at lave, og det smager fremragende. Samtidig er det en super dejlig måde at spise fasan på. Et lille tip. Lav terrinen et par dage, før du skal servere den, så smager den optimalt."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
24 timer
Tid i alt
25 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (SYLTEDE RØDLØG)
1 dl Sukker
1 tsk Peberkorn
  Opskriftsgruppe (TERRIN)
500 g Hakket svinekød (gerne friskhakket af kødet fra bov eller nakke, da det har en tilpas høj fedt procent)
75 ml Cognac
  Pistacienødder (1 håndfuld usaltede, groft hakket)
1 spsk Salvieblade (friskhakkede)
1 spsk Frisk timian (friskhakkede)
1 fed Hvidløg (finthakket)
20 skv Pancetta (tyndskåret, eller bacon)
Vejledning

SYLTEDE RØDLØG

Skær løgringene i tynde skiver, og kom dem i et skoldet sylteglas.

Eddike og sukker koges op i en kasserolle sammen med peberkorn.

Hæld lagen over løgene.

Luk glasset, og opbevar det køligt.

 

TERRIN

Skær lårene af fasanen.

Udben lårstykkerne, og fjern senerne i underbenene.

Hak kødet så fint, du kan, med din kniv.

Kom kødet i en skål med det hakkede svinekød.

Tilsæt halvdelen af cognacen samt hvidløg, salvie, timian og pistacienødder.

Krydr godt med salt og peber, og bland det hele godt.

Skær brystkødet af fasanen, og skær hvert bryst i tre lige store strimler på langs.

Krydr kødet med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie.

Når kødet har fået lidt farve på alle sider, tilsætter du resten af cognacen og sætter ild til det.

Flamber kødet i et par minutter, til flammerne er gået ud, og sæt det så til side. 

Tag en terrin- eller rugbrødsform, og læg et stykke film i, så det dækker bund og sider.

Læg pancettaskiverne i formen side om side.

Halvdelen af pancettaskiverne skal hænge ud over kanten, så du senere kan pakke terrinen helt ind.

Sæt ovnen på 160 grader.

Kom 1⁄3 af farsen i formen, og pres farsen med en gaffel, så du presser eventuelle lufthuller ud af terrinen.

Læg tre af bryststykkerne på langs i midten af formen, og kom endnu 1⁄3 af farsen ovenpå.

Pres igen med en gaffel, og placer de sidste tre stykker brystkød ovenpå som før.

Kom den resterende fars ovenpå, og pres igen med en gaffel.

Når du har pakket al farsen i formen, folder du pancettaskiverne hen over farsen og lukker af med film.

Kom formen i et fad med 3 cm vand, og placer det i ovnen i ca. 1 time.

Kernetemperaturen skal være 70 grader.

Skær et stykke pap ud, så det passer til terrinformen, og pak det ind i stanniol.

Placer papstykket oven på terrinen, og læg noget tungt ovenpå.

Det kan være dåser med flåede tomater, eller hvad du har, bare det lægger et jævnt pres på terrinen.

Kom terrinen med vægt på i køleskabet i minimum 24 timer.

Server terrinen med en lille salat af bredbladet persille, tyndskårede cornichoner og syltet rødløg.

Vores terrin serverer vi desuden med grillet surdejsbrød og dijonsennep.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier