fbpx 🍅🍆Farvefyldt Foccaccia | opskrifter | GastroFun.dk

Farvefyldt Focaccia

Farvefyldt Focaccia
Sidst ændret:
Torsdag den 7. maj, 2020 - 13:27
Beskrivelse

Vi elsker focaccia hjemme hos os. Jeg synes især de er gode til en tapas! Jeg har forsøgt mig med lidt forskellige varianter, både et med cherrytomater og revet parmesan, et med semi-dried tomater og et med frisk rosmarin ovenpå.

Instagram koger næsten over med flotte farvestråelende focacciabrød i øjeblikket, og nu er det min tur til at prøve en udgave med grøntsager ovenpå!

Farvefyldt Foccacia

Det blev rigtig godt! Det ser også virkelig festligt ud, og grøntsagerne er med til at bevare noget fugtighed i brødet! :-)

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
22 minutter
Hviletid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 2 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær (øko)
3 dl Vand (lunken)
1⁄2 dl Olie
10 g Flagesalt
500 g Mel
Vejledning
  1. Smuldr gæren i det lunkne vand.

  2. Tilsæt olie og salt.

  3. Tilsæt til sidst mel.

  4. Rør dejen sammen.

  5. Smør en form med olie og tryk dejen ud til kanterne.

  6. Lad det hæve i 1,5 timer ved stuetemperatur. 

  7. Tryk huller i dejen og drys olie udover.

  8. Skyl, skær og læg dine grøntsager ud på dejen.

  9. Lad det efterhæve i 1 time.

  10. Bag brødet ved 220 grader varmluft i cirka 22 - 25 minutter.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier