fbpx ‚ėē‚úÖEspresso pasta med skum og chokoladekageūüćę | opskrifter | GastroFun.dk

Espresso pasta med skum og chokoladekage

Espresso pasta med skum og chokoladekage
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juni, 2020 - 10:05
Beskrivelse

Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage. 

Hemmeligheden bag¬†kagen er at lave en luftig dej baseret p√• √¶g ved hj√¶lp af en sifonflaske og derefter "bage" dejen i papirforme¬†i¬†mikrob√łlgeovnen.¬†

Det er en super lækker og flot dessert, der vil imponere selv de mest kræsne gæster.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
30 g muscovadosukker (eller brun farin)
40 ml Lik√łr (med kaffesmag)
50 g Hvedemel
1⁄2 g Salt
75 fed Muscovadosukker (eller brun farin)
2 Husblas (ark)
Vejledning

Espresso Pasta

R√łr muscovadosukker,¬†kaffe og lik√łr¬†i en gryde

Tilsæt gellangummi og bring i kog.

H√¶ld blandingen ud p√•¬†en bakke i et tyndt lag og lad den st√•, til den er afk√łlet. Vip bakken for at slippe af med eventuel overskydende v√¶ske og¬†sikre en meget tynd og j√¶vn film p√• cirka¬†1 millimeter.¬†G√łr det hurtigt, da¬†v√¶sken ellers vil stivne, f√łr du slippe af med det overskydende. Dette kan kr√¶ve lidt √łvelse.

Lad væsken stivne fuldstændig.

Skær i 0,5 centimeter tykke strimler med en kniv eller "pasta cutter" (rulle typen) for at lave tagliatelle. 

 

Chokolade sandkage

Smelt den m√łrke chokolade over et vandbad eller i mikrob√łlgeovnen og lad den k√łle lidt af.

R√łr √¶g og √¶ggeblommer sammen med flormelis og salt.

R√łr hvedemel og smeltet chokolade i √¶ggeblandingen.¬†

Hæld blandingen på en sifonflaske.

Tilsæt 2 patroner og ryst flasken kraftigt efter hver patron.

Lad den hvile i k√łleskabet i mindst 2 timer.

Forbered papirformene ved at skære 3 små slidser i bunden af formene med en saks. Dette vil tillade dampen, der fremkommer under opvarmning, at undslippe.

Sm√łr formene¬†med et tyndt lag ikke-kl√¶bende spray ( eller brug sm√łr ) for at g√łre det lettere at frig√łre¬†kagerne efter de¬†er bagt.

Brug din sifonflaske til at fylde omkring 1/3 af formene med chokoladeskum. Hæld ikke mere i, da skummet vil udvide sig betydeligt under bagningen.

Placer formene¬†i mikrob√łlgeovnen og bag dem¬†i 40 sekunder ved maksimal effekt. Du¬†kan tilberede 2 eller 3 kager ad gangen.

Tag kagerne ud af¬†mikroovnen og lad dem¬†k√łle af ved stuetemperatur.

Ved hj√¶lp af en skarp kniv frig√łres¬†kagens sider fra papirformene.

Vend evt.¬†formene¬†p√• hovedet og bank¬†let under bunden¬†for at frig√łre kagen.

 

Espressoskum

Udbl√łd husblassen i koldt vand.

Opvarm 100 milliliter¬†af kaffen¬†til 60 grader¬†og tilf√łj 75 g sukker.

Knug¬†husblassen fri for vand og opl√łs den i den varme kaffe.

R√łr resten af kaffen sammen med fl√łden og h√¶ld det i¬†den varme blanding.

H√¶ld¬†v√¶sken¬†p√• en sifonflaske og tilf√łj 1 lattergaspatron.

S√¶t flasken¬†i k√łleskab i 1-2 timer, til den er helt afk√łlet.

Source
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vores bedste kaffe opskrifter
Artikel
Redaktion