fbpx ✅En kongelig søndagstapas | opskrifter | GastroFun.dk

En kongelig søndagstapas

En kongelig søndagstapas
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:36
Beskrivelse

Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas.

Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: "Mad med respekt - en familiekogebog, der mindsker madspild", skrevet af Selina Juul.

Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.

Disse opskrifter er baseret på at man kan bruge rester, f.eks. avokadoer, rugbrød, kogte kartofler/broccoli eller parmesan.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Prins Henriks guacamole med rugbrødschips)
1⁄2 Løg
1⁄2 Chili
4 Avocado (gerne rester)
  Citronsaft (fra 1/2-1 citron)
1⁄2 tsk Salt
1⁄4 tsk Peber
4 skv Rugbrød (gerne rester)
2 spsk Olivenolie
1⁄2 tsk Groft salt
  Opskriftsgruppe (Baconkartofler)
6 skv Bacon
1 tsk Paprika
12 Kartofler (små og kogte (gerne rester))
  Opskriftsgruppe (Broccoli-/blomkålsreder med parmesan)
1 Broccoli (Kogte broccoli­ eller blomkålsbuketter svarende til 1 broccoli eller 1/2 blomkål)
2 spsk Parmesan (revet/eller anden hård ost)
Vejledning

Prins Henriks guacamole med rugbrødschips

Hak løg og chili fint (undlad at bruge chili kernerne).

Skær avokadoen over, tag stenen ud, og skrab kødet ud med en ske.

Mos avokadokødet med en gaffel, og tilsæt citronsaft.

Bland løg, chili og avokadomos.

Smag til med salt og peber.

 

Skær rugbrød i tynde skiver, og læg dem på bagepapir.

Dryp rugbrødet med lidt olivenolie, og drys med groft salt.

Sæt rugbrødene i ovnen på grill i maks. 5 minutter (husk at holde øje med brødet, så det ikke bliver sort).

Server guacamolen med rugbrødschips.

Rester gemmes i en beholder, evt. med en avokadosten, så guacamolen ikke bliver brun.

Guacamole­rester kan bru­ges som tilbehør til den kommende dags aftensmad eller i madpakken.


 

Baconkartofler

Skær eller klip baconskiverne i halve.

Drys dem med paprika.

Vikl baconen omkring kartoflerne, og sæt baconen fast med en tandstik.

Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 15-­20 minutter.

Rester af baconkartofler kan bruges i madpakken eller serveres som efter­middagsmad dagen efter.


 

Broccoli-/blomkålsreder med parmesan

Fordel de kogte buketter i silikonefor­me.

Drys med revet parmesan, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minut­ter, til osten bliver gylden og gratineret.

Vend rederne ud, og server.

Rester er gode til næste dags madpakke.

Noter


Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Stop madspild
Artikel
Redaktion