fbpx Egg Benedict med Asparges | opskrifter | GastroFun.dk

Egg Benedict med Asparges

Egg Benedict med Asparges
Sidst ændret:
Fredag den 12. juni, 2020 - 09:19
Beskrivelse

Denne lækre og cremede ret kan laves på mange måder og de helt korrekte hovedingredienser er Canadisk Bacon (minder om hamburgerryg) og English Muffin.
Vi har lavet en dansk variant der består foruden den lækre Sauce Hollandaise og et pocheret æg indeholder kalkunbacon, grønne asparges og daggamle boller (varme hveder). 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
85 g Smør
2 spsk Citronsaft
1⁄2 tsk Sennep (Dijon)
1⁄2 tsk Æbleeddike
  Krydderier (Salt, peber og cayennepeber)
2 Æg
1 spsk Eddike
4 skv Bacon (Kalkunbacon)
2 Boller (Varme hveder)
4 Asparges (Grønne)
Vejledning

Man vinder meget i den her ret ved at have taget æggene ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur både til saucen og de pocherede æg.

 

Sauce Hollandaise

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
Brug en ren gryde til at piske æggeblommen, æbleeddiken, citronsaften og sennep over lav varme.

Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes den smeltede smør langsomt.

Når saucen er klar, tilsmag den med hvid peber, caynnepeber og salt.

Saucen skal serveres straks.

 

Bacon

Sprødsteg baconen på en mellemvarm pande uden fedstof.

 

Pocheret æg

Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sin lille skål/glas.

Kom eddike i vandet og skru lidt ned for varmen så vandet kun simrer.

Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned. Gør det samme med det andet bagefter.

Lad det småkoge i 3 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

 

Asparges

Kog dem i 1 minut og de er klar til servering. Gerne i vandet fra æggene.

 

Servering

Server det pocheret æg med ristet brød (vi brugte gårsdagens varme hveder) og baconen. Hæld saucen oven på og tilsæt f.eks. tyndt skåret asparges og rødløg. 

Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Bacon
Artikel
Redaktion
Egg Benedict version 2.0
Opskrift
Fattigfeinschmecker
Egg Benedict
Opskrift
Fattigfeinschmecker
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Asparges med Mousseline Sauce
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier