ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Eftermiddagsboller

ANNE METTE AUTZEN | 10. januar 2019

Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.

Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 


Antal: 24 stk

Eftermiddagsboller

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 14 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 kilogram Mel
  • 5 deciliter Vand lunkent
  • 100 gram Smør smeltet
  • 100 gram Sukker
  • 1 spsk. Kardemomme
  • 50 gram Gær
  • 1 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg piskes til pensling af boller

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet.
    Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.

    Hæv i 30 min ved stuetemperatur.

    Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.

    Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.

    Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.
    Eftermiddagsboller

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!