Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.
Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag.
Antal: stk
Eftermiddagsboller
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 1 kilogram Mel
- 5 deciliter Vand lunkent
- 100 gram Smør smeltet
- 100 gram Sukker
- 1 spsk. Kardemomme
- 50 gram Gær
- 1 stk. Æg
- 0.5 tsk. Salt
- 1 stk. Æg piskes til pensling af boller
Sådan gør du
- Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet. Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.
Hæv i 30 min ved stuetemperatur.
Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.
Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.
Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!