fbpx 👨‍🍳 Eftermiddagsboller 👩‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Eftermiddagsboller

Eftermiddagsboller
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.

Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 

Sværhedsgrad
Udbytte
24 stk
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
14 minutter
Tid i alt
1 time, 24 minutter
Ingredienser
1 kg Mel
5 dl Vand (lunkent)
100 g Smør (smeltet)
100 g Sukker
1 spsk Kardemomme
50 g Gær
1 Æg
1⁄2 tsk Salt
1 Æg (piskes til pensling af boller)
Vejledning

Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet.

Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.

Hæv i 30 min ved stuetemperatur.

Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.

Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.

Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.

Eftermiddagsboller

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier