fbpx ✅Efterårsgalette🥧 med 🍏æbler, makroner og flødecreme | opskrifter | GastroFun.dk

Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme

Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme
Sidst ændret:
Torsdag den 24. oktober, 2019 - 15:03
Beskrivelse

Mangler du et kageprojekt til den nye uge...?

Så snakker vi altså seriøst lækker efterårskage lige her...! 😄🙌🏻

Haverne bugner af æbler lige nu og det skal udnyttes!

Her er syrlige æbler brugt i en super sprød tærte - ovenpå en sød og snasket bund, toppet med knasende makroner og nødder og så liiige toppet med lidt flødecreme... mums!

Ideen til denne slags tærte fik jeg fra skønne @groedgrisen, der lavede den i en sommerudgave med bær... 🙌🏻

Her har jeg freestylet lidt og gjort den efterårsvenlig og det smager altså så godt! 🤗👏🏻

Håber I blir lige så begejstrede som jeg ☺️

Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Tærtedej)
150 g Hvedemel
50 g Rugmel
50 g Mandler (finthakkede mandler/nødder)
75 g Sukker
100 g Smør (stuetempereret)
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Fyld)
50 g Smør
25 g Sukker
1 tsk Kanel
2 Æbler (store og syrlige)
  Makroner (1 håndfuld knuste)
15 g nødder (hakkede mandler/nødder)
  Opskriftsgruppe (Pensling)
1 Æg (sammenpisket)
1 spsk Perlesukker
1⁄2 tsk Kanel
  Opskriftsgruppe (Flødecreme til servering)
1⁄2 dl Yoghurt (naturel)
1 spsk Flormelis
Vejledning

Start med bunden.

Rør mel, rugmel, mandler/nødder og sukker sammen i en skål.

Tilsæt smør og æg og saml dejen ved at ælte den på bordet.

Tril den ud til en cirkel med kagerulle, 4-5 mm tyk og placer den på en bageplade med bagepapir.

 

Nu til fyldet:

Rør smør, farin og sukker sammen med håndmixer til samlet remonce masse.

Smør remoncen ud på bunden, men lad ca 5 cm kant være fri hele vejen rundt.

Skær æblerne i både og fordel dem på remoncen.

Drys knuste makroner og hakkede nødder/mandler ovenpå æblerne.

Fold nu kanten på tærten lidt ind over fyldet og tryk den let ned, så den forbliver samlet.

Pensl kanten med æg og drys perlesukker og kanel på.

Lad tærten hvile 30 min på køl.

Tænd imens ovnen på 225 grader og lad den blive varm.

Bag kagen 10 min ved 225 grader og skru derefter ned på 150 grader og bag kagen 20 min mere.

Tag tærten ud og lad den li sætte sig, mens du pisker fløden til skum og vender yoghurt, flormelis og vanillesukker i.

Server lun med din flødecreme 😍

Noter

Tip: Smager også skønt med vanilleis eller creme fraiche.

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion