fbpx ūüėćEclairs | opskrifter | GastroFun.dk

Eclairs

Eclairs
Sidst ændret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 12:46
Beskrivelse

En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld

Kagerne kan¬†pyntes med glasur eller smeltet, m√łrk chokolade, og cremen kan tils√¶ttes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal.¬†¬†¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
20 Stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
100 g Hvedemel
80 g Sm√łr
2 dl Vand
1⁄2 Kagecreme (fra brev )
2 1⁄2 dl S√łdm√¶lk
Vejledning

Vandbakkelsesdej:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kom¬†vand og sm√łr¬†i en gryde og bring blandingen i kog.

H√¶ld melet i blandingen og r√łr alt sammen, til dejen slipper grydens bund¬†(brug et h√•ndpiskeris).

Tag gryden af varmen og lad dejen k√łle lidt af.

Pisk æggene i dejen et af gangen - brug en håndmikser. 

N√•r alle √¶ggene er pisket i¬†og dejen har samlet sig, kommes¬†dejen¬†i en¬†spr√łjtepose med en stjernetyl.

Dejen¬†spr√łjtes ud til eclairs¬†p√• en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne midt i en varm ovn i 20-25 minutter.

Ovnen m√• ikke √•bnes de f√łrste 15 minutter af bagetiden, da kagerne s√• vil¬†falde sammen.

Når dine eclairs er let gyldne, er de færdige.

 

Fyld:

Tilbered kagecremen efter pakkens anvisning.

Pisk fl√łden til skum og vend den i den f√¶rdige creme.¬†

Skær de færdigbagte eclairs over og fyld dem med creme.

Smelt chokoladen over vandbad og pynt kagerne med chokoladen.

Eclairs

Noter

Det er vigtigt at lade dejen afk√łle, inden √¶ggene piskes i. Er dejen for varm, n√¶r √¶ggene tils√¶ttes, vil den ikke samle sig korrekt.

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier