fbpx 😍Eclairs | opskrifter | GastroFun.dk

Eclairs

Eclairs
Sidst ændret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 12:46
Beskrivelse

En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld

Kagerne kan pyntes med glasur eller smeltet, mørk chokolade, og cremen kan tilsættes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal.   

Sværhedsgrad
Udbytte
20 Stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
100 g Hvedemel
80 g Smør
3 Æg
2 dl Vand
1⁄2 Kagecreme (fra brev )
2 1⁄2 dl Sødmælk
Vejledning

Vandbakkelsesdej:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kom vand og smør i en gryde og bring blandingen i kog.

Hæld melet i blandingen og rør alt sammen, til dejen slipper grydens bund (brug et håndpiskeris).

Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af.

Pisk æggene i dejen et af gangen - brug en håndmikser. 

Når alle æggene er pisket i og dejen har samlet sig, kommes dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Dejen sprøjtes ud til eclairs på en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne midt i en varm ovn i 20-25 minutter.

Ovnen må ikke åbnes de første 15 minutter af bagetiden, da kagerne så vil falde sammen.

Når dine eclairs er let gyldne, er de færdige.

 

Fyld:

Tilbered kagecremen efter pakkens anvisning.

Pisk fløden til skum og vend den i den færdige creme. 

Skær de færdigbagte eclairs over og fyld dem med creme.

Smelt chokoladen over vandbad og pynt kagerne med chokoladen.

Eclairs

Noter

Det er vigtigt at lade dejen afkøle, inden æggene piskes i. Er dejen for varm, nær æggene tilsættes, vil den ikke samle sig korrekt.

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier