fbpx 😍Eclairs | opskrifter | GastroFun.dk

Eclairs

Eclairs
Sidst ĂŚndret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 12:46
Beskrivelse

En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld

Kagerne kan pyntes med glasur eller smeltet, mørk chokolade, og cremen kan tilsÌttes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal.   

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
20 Stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
100 g Hvedemel
80 g Smør
2 dl Vand
1⁄2 Kagecreme (fra brev )
2 1⁄2 dl SødmĂŚlk
Vejledning

Vandbakkelsesdej:

Start med at tĂŚnde ovnen pĂĽ 200 grader varmluft.

Kom vand og smør i en gryde og bring blandingen i kog.

HÌld melet i blandingen og rør alt sammen, til dejen slipper grydens bund (brug et hündpiskeris).

Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af.

Pisk Ìggene i dejen et af gangen - brug en hündmikser. 

Nür alle Ìggene er pisket i og dejen har samlet sig, kommes dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Dejen sprøjtes ud til eclairs pü en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne midt i en varm ovn i 20-25 minutter.

Ovnen mü ikke übnes de første 15 minutter af bagetiden, da kagerne sü vil falde sammen.

Nür dine eclairs er let gyldne, er de fÌrdige.

 

Fyld:

Tilbered kagecremen efter pakkens anvisning.

Pisk fløden til skum og vend den i den fÌrdige creme. 

SkĂŚr de fĂŚrdigbagte eclairs over og fyld dem med creme.

Smelt chokoladen over vandbad og pynt kagerne med chokoladen.

Eclairs

Noter

Det er vigtigt at lade dejen afkøle, inden Ìggene piskes i. Er dejen for varm, nÌr Ìggene tilsÌttes, vil den ikke samle sig korrekt.

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
x