fbpx 🥟Dumplings | opskrifter | GastroFun.dk

Dumplings

Dumplings
Underrubrik
med svinekød og tigerrejer
Beskrivelse

Vi har en opskrift på den lækre asiatiske ret dumplings. Dumplings minder lidt om forårsruller, men den tynde dej rundt om det lækre fyld er dampet i stedet for.

Denne udgave er fyldt med lækre grøntsager, tigerrejer og hakket svinekød.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund junk food", hvor forfatteren Katrine Tuborgh siger følgende om retten:

"Jeg holder meget af dumplings, fordi de er bløde, saftige og rige på smag. Jeg smagte min første dumpling ved poolen på et luksushotel i Shanghai, og den var himmelsk. Det er meget nemmere at lave sine egne dumplings, end man skulle tro. Og man kan altid øve sig i at gøre dem pænere. Du kan sagtens købe færdige dumplingwraps, men det giver en særlig tilfredsstillelse at lave dem selv." 

Udbytte
15 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fars)
300 g Hakket svinekød (Økologisk og ikke for magert)
1 tsk Frisk ingefær (Fintrevet)
1 spsk Tamari
3 fed Hvidløg (Fintrevet)
1 dl Hvidkål (Fintrevet)
1 Forårsløg (Meget fint skåret)
1 Æg (Stort og pisket)
1⁄2 tsk Havsalt
  Peber
100 g Tiger rejer (Rå og pillede)
  Opskriftsgruppe ( DUMPLINGDEJ UDEN HVEDE)
100 g Mandelmel (Fedtreduceret)
170 g Mel (Arrowroot-mel)
1⁄2 tsk Havsalt
1 Æg (Lille)
  Vand (¾-1 dl)
2 spsk Kokosolie (Smeltet)
  Opskriftsgruppe (DUMPLINGDEJ MED HVEDE)
4 dl Hvedemel
Vejledning

Fars

Rør svinekød, ingefær, tamari, hvidløg, løgpulver, kål, forårsløg, æg, sesamolie, salt og peber godt sammen.

Dæk farsen til, og sæt den i køleskabet 1-2 timer.

 

For at lave dumplingdej uden hvede start her:

Bland mandelmel, arrowroot-mel og havsalt i en lille røreskål.

Pisk ægget sammen, og tilsæt det sammen med vandet (hold lidt vand tilbage).

Rør det hele godt sammen.

Tilsæt smeltet kokosolie, og ælt, indtil dejen er glat og smidig.

 

For at lave dumplingdej med hvede start her:

Rør forsigtigt hvedemel ud i det kogende vand med en gaffel.

Saml dejen, og ælt den smidig.

 

Begge typer dej:

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er 1-2 millimeter tyk.

Tryk den ud i cirkler med en diameter på 9 cm.

Brug en skål eller metalform, som passer i størrelsen.

Placér en spiseskefuld fars i midten af hver dumpling.

Fold dejen op omkring kødbollen, og saml den godt på toppen.

Tilbered dumplings i en bambusdampkoger eller anden dampindsats.

Bring en stor gryde vand i kog. For bunden af en dampkurv eller dampindsats med bagepapir, og stik huller i det, så dampen kan komme ind.

Anbring dumplings på bagepapiret – de må ikke røre hinanden, for så klistrer de sammen.

Stil dampkurv eller indsats ned i gryden med det kogende vand, og damp dumplingsene i 10-12 minutter, eller til de er helt gennembagte.

Source

Sund junk food

Vi har opskriften fra: "Sund junk food".

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Wonton suppe
Opskrift
Mette
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion