fbpx 👿Djævleæg🥚 | opskrifter | GastroFun.dk

Djævleæg

Djævleæg
Sidst ændret:
Mandag den 13. april, 2020 - 10:12
Beskrivelse

Deviled eggs - djævleæg. Det lyder voldsomt, men kombinationen af æg og den stærke sauce passer godt sammen fordi æggene er meget milde og blommen kan spille sammen med chilien så den ikke bliver for fremtrædende.

I min verden er det én af de gode amerikanske retter og de passer perfekt til en frokost eller på påskebordet.

Vi laver dem ofte til hele familien og med forskellige mængder chili. De stærkeste har en streg chilisauce på tværs - dem rører børne ikke :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
12 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
12 Æg
4 spsk Mayonnaise
2 tsk Sennep
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Paprika
  Chili sauce (F.eks. Sriracha sauce)
  Paprika (Til pynt)
Vejledning

Kog æggene i 10 minutter, så de som minimum er smilende. De fleste foretrækker dem hårdkogte - det tager cirka 12 minutter.

Når de er færdige lægges de i koldt vand, så de ikke koger videre.

Pil æggene og del dem på langs.

Tag forsigtigt blommerne ud og læg dem i en skål.

Mos dem (f.eks. med en gaffel) sammen med mayo, sennep, salt, paprika og chili sauce (prøv dig frem med mængden).

Smag til og tilføj evt. mere salt eller hvid peber/cayennepeber.

Nu skal æggeblommeblandingen bare tilbage i æggene og drysses med lidt paprika.

Det kan gøres med en ske eller kom det i en sprøjtepose, så bliver det pænere.

Serveres få et fad og kan fint spises med fingrene. Lad evt. chilisaucen stå ved siden af til dem der kan lide det stærkt!

Noter

Brug din favorit chilisauce. Sriracha er en kendt favorit, men nogle kan lide en sødere eller mere røget variant.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier
Læs også
Alt godt til påskefrokosten
Artikel
Redaktion
Skidne æg
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm
Smørrebrød med æg og rejer
Opskrift
Per Asmussen