fbpx ūü•£Den hurtigste mayonnaise? | opskrifter | GastroFun.dk

Den hurtigste mayonnaise?

Hjemmer√łrt mayonnaise
Beskrivelse

Hjemmelavet mayo - hvor hurtigt kan det g√łres?

Ja, hvor hurtigt kan det egentlig g√łres? Der hersker vel ingen tvivl om, at der under alle omst√¶ndigheder skal lidt ekstra hj√¶lpemidler til end h√•ndkraft og piskeris alene.

- men pr√¶cis hvilket hj√¶lpemiddel, der¬†giver det hurtigste resultat, ja, det var os alts√• ikke bekendt. Ikke f√łr nu!

Det var f√łrst over en kold √łl p√• en varm sommerdag, at Thomas & Pers¬†konkurrencegen¬†for alvor blev vakt. Thomas insisterede fuldt og fast¬†p√• elpiskeren som det absolut hurtigste redskab. Derudover sv√¶rger han til, at der udelukkende bruges √¶ggeblommer.¬†Per plejede at v√¶re af samme overbevisning, men efter at have arbejdet med hele √¶g og stavblender, har der ingen vej tilbage v√¶ret for ham.

Og hvad g√łr man s√•? Man lader det komme an p√• en pr√łve. For at det skulle blive en helt fair kamp, blev alle ingredienser vejet af p√• forh√•nd.

Let the games begin - og må den bedste mand vinde...

Udbytte
2 portioner
Foreberedelsestid
1 minut
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
1 minut
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mayonnaise lavet med stavblender)
  Salt (Gerne groft/flagesalt)
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 spsk Dijonsennep
4 dl Olie (Smagsneutral)
  Opskriftsgruppe (Mayonnaise lavet med elpisker)
  Salt
1 spsk Dijonsennep
  Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Hjemmelavet mayo med elpisker og blomme

  1. Brug en almindelig plasticskål.
  2. Kom æggeblommen i skålen.
  3. Tag din elspisker og pisk blommen sej.
  4. Tilsæt sennep og eddike og pisk det sammen.
  5. Tilsæt olien i en tynd stråle. Mayoen begynder nu at tykne.
  6. Forts√¶t med at tilf√łje olien i en tynd str√•le, til mayoen har n√•et den √łnskede tykkelse.

 

Hjemmelavet mayo med stavblender og helt æg

  1. Brug et h√łjt plasticglas, der passer til stavblenderen.
  2. Kom alle ingredienser i glasset.
  3. Plac√©r stavblenderen helt nede i bunden af glasset og t√¶nd f√łrst da stavblenderen.
  4. K√łr f√łrst stavblenderen lidt rundt i cirkler i bunden af glasset.
  5. Bev√¶g langsomt stavblenderen opad mod glassets top, mens mayoen tykner. K√łr stavblenderen lidt op og ned, mens du n√¶rmer dig toppen af glasset.

 

Den hurtigste mayonnaise

Hjemmer√łrt mayonnaise

Hvem vandt så dysten?

Thomas f√¶rdiggjorde sin elpiskede mayo lavet p√• √¶ggeblomme p√• imponerende 1:45. Det er alts√• hurtigere, end du kan n√• at¬†f√• sko p√•, finde dine biln√łgler og s√¶tte kursen mod supermarkedet.

Per, til gengæld, færdiggjorde sin stavblendede mayo lavet på et helt æg på... 0:59. Tror du os ikke? Så se hele dysten herunder i et lettere opskruet tempo.

Begge mayonnaiser smager nogenlunde ens, og uanset hvilken metode, du selv vælger at bruge, er der nærmest ingen undskyldning for ikke at gå i en stor bue udenom supermarkedets version!

Noter

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

 

Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet Mayonnaise
Opskrift
Per Asmussen
Hvidl√łgsmayo (Aioli)
Opskrift
Gour_mad
Bearnaise mayo
Opskrift
Per Asmussen
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion