fbpx Den du ved nok kage | opskrifter | GastroFun.dk

Den du ved nok kage

Den du ved nok kage
Sidst ændret:
Mandag den 6. april, 2020 - 14:06
Beskrivelse

Mit bud på den lækre chokolade kokos kage, vi nok alle sammen har et forhold til.

Kagen kræver ikke det store og relativ nem og hurtig at smække sammen, hvis man pludselig får besked om at der kommer venner eller familie på besøg.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Hviletid
1 time
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kage)
3 dl Sukker
2 Æg
2 tsk Bagepulver
3 spsk Kakao pulver
3 2⁄3 dl Hvedemel
1 dl Mælk (evt. lidt mere)
1 2⁄3 dl Smør (smeltet)
  Opskriftsgruppe (Glasur)
4 spsk Kaffe (gerne stærk)
1 dl Smør (smeltet)
2 dl Kokosmel
2 spsk Kakao pulver
Vejledning

Kagen

Start med at lave en æggesnaps i en skål, dvs. bland æg og sukker og pisk det sammen til det skummer.

I mellemtiden smeltes smørret i enten mikrobølgeovnen eller en gryde.

Bland alle de resterende (tørre) ingredienser i en anden skål og kom dem igennem en sigte ned i æggesnapsen.

Pisk med el-pisker og tilsæt løbende mælken.

Når det hele er blandet godt sammen, tilsættes smørret.

Rør godt rundt og kagemassen er nu klar.

Kom det hele i en form (jeg brugte en firkantet 30 cm x 30 cm) beklædt med bagepapir. .

Vær sikker på at kagemassen er jævn fordelt, så den ikke skal bages forskelligt.

Bag den ved 180 grader vamluft. Det tog 35 minutter for mig, men afhængig af din ovn kan det sagtens tage 5 minutter mindre eller mere.

Tag den ud af ovnen og lad den stå på en rist og køle af.

 

Glasur

For at få det hele til at passe sammen, så start på glasuren når du tager kagen ud af ovnen.

Kom alt i en gryde på middel varme.

Det skal blot "koge" i 1 minut under kraftig omrøring. 

Sluk for varmen og lad den stå og køle lidt af.

 

Samling af kagen

Det bør passe med når kagen er kølet af, så hæld glasuren over.

Sæt den (evt. et kølig sted) og lad den køle af i cirka 1 time.

Kagen bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter.

Velbekomme.

Source

Jeg er inspireret af denne opskrift.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Klassens time kage
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm
Drømmekagemuffins
Opskrift
Henriette Kristiansen