fbpx ‚úÖDansk coq au vinūüćé | opskrifter | GastroFun.dk

Dansk coq au vin

Dansk coq au vin
Beskrivelse

En utrolig l√¶kker og velsmagende simreret med kylling, √¶blemost og skiver af √¶ble. En perfekt efter√•rs- og vinterret, der er god at servere p√• en kold dag, der kalder p√• indend√łrs hygge.¬†

Retten kan ses som en art Coq au Vin, hvor r√łdvinen er skiftet ud med √¶blemost, og der er tilsat lidt anderledes ingredienser.

Det er en ret, der er nem at lave, men v√¶r opm√¶rksom p√•, at du skal starte dagen f√łr, og at den kr√¶ver lang tids kogning.

Jeg serverede retten med kogte ris som tilbeh√łr, men n√¶ste gang vil jeg pr√łve med kartoffelmos.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
25 timer, 10 minutter
Ingredienser
4 kyllingelår (overlår)
1 tsk Salt (fint)
5 pk Bacon (t√łrsaltet)
1 1⁄2 dl √Üblemost
1⁄2 spsk Sm√łr
1⁄2 spsk Hvedemel
3 Bladselleri (stængler)
2 Æbler (f.eks. Ingrid Marie)
1 spsk Peberrod (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Dagen f√łr:¬†

Skær kyllingebrystet helt fri af benene, og del det i to dele.

Sk√¶r ogs√• l√•ret i to stykker ‚Äď l√¶g¬†snittet lige i ledet p√• l√•ret.

Vend kyllingestykkerne med fint salt. 

L√¶g k√łdet i en sk√•l eller p√• en tallerken og d√¶k den¬†til.

S√¶ttes¬†i k√łleskabet natten over.

På dagen:

Tag kyllingen ud af k√łleskabet.

Opvarm en stegegryde med olie og brun kyllingestykkerne på begge sider. Krydr med salt og peber.

Tag kyllingen op og læg den på en tallerken.

Sk√¶r baconskiverne mindre stykker¬†og steg¬†dem i den samme¬†olie, til de er gyldne og helt spr√łde. Tag dem op.¬†

Pil l√łg og hvidl√łg og¬†hak begge dele¬†fint.¬†Steg¬†dem i olien, til de begynder at blive¬†klare.

Tilsæt æblemosten, eddiken og bouillonen sammen med kyllingen. 

Skyl persillen grundigt og fjern stilkene. Snit stilkene fint og gem dem til senere.

Hak resten af persillen groft og gem den til drys på retten.

Snit persillestilkene fint og kom dem ned i gryden til kyllingen.

Skru ned til lav varme og lad retten simre under låg i 35-40 minutter.

Smelt sm√łrret i en anden gryde.

R√łr melet i,¬†uden at det bruner, og rist¬†sm√łrbollen igennem i et par minutter.

H√¶ld skyen fra kyllingen¬†ned i gryden med sm√łrbollen¬†under piskning¬†‚Äď hold imenskyllingen varm under l√•g,¬†den kan sagtens¬†blive tilbage i gryden.¬†

Kog sovsen godt igennem.  

Smag sovsen til med salt og peber og juster med lidt æbleeddike.

Sigt skyen over kyllingen og varm den op igen.

Vask bladsellerien under vand og snit stilkene i tynde skiver. 

Kom dem i retten og lad dem koge med i 2-3 minutter. 

Befri æblerne for kernehusene og snit dem i fine skiver. 

Ved servering:

Vend hakket persille, revet peberrod og æblestykker i retten, lige inden den skal spises.

Knus baconskiverne groft og drys dem over retten. 

Server med kogte ris eller kartoffelmos.

Noter

Lavet fra Meyers kogebog, blev god, men skulle nok have haft mos til i stedet for ris

Source

Opskriften har jeg fundet hos Meyersmad.dk.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Coq au vin med kartoffelmos
Opskrift
Per Asmussen
Coq au vin
Opskrift
Per Asmussen
Æbler
Artikel
Redaktion