fbpx ✅Dansk coq au vin🍎 | opskrifter | GastroFun.dk

Dansk coq au vin

Dansk coq au vin
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 10:16
Beskrivelse

En utrolig lækker og velsmagende simreret med kylling, æblemost og skiver af æble. En perfekt efterårs- og vinterret, der er god at servere på en kold dag, der kalder på indendørs hygge. 

Retten kan ses som en art Coq au Vin, hvor rødvinen er skiftet ud med æblemost, og der er tilsat lidt anderledes ingredienser.

Det er en ret, der er nem at lave, men vær opmærksom på, at du skal starte dagen før, og at den kræver lang tids kogning.

Jeg serverede retten med kogte ris som tilbehør, men næste gang vil jeg prøve med kartoffelmos.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
25 timer, 10 minutter
Ingredienser
4 kyllingelår (overlår)
1 tsk Salt (fint)
5 pk Bacon (tørsaltet)
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 1⁄2 dl Æblemost
1⁄2 spsk Smør
1⁄2 spsk Hvedemel
3 Bladselleri (stængler)
2 Æbler (f.eks. Ingrid Marie)
1 spsk Peberrod (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Dagen før: 

Skær kyllingebrystet helt fri af benene, og del det i to dele.

Skær også låret i to stykker – læg snittet lige i ledet på låret.

Vend kyllingestykkerne med fint salt. 

Læg kødet i en skål eller på en tallerken og dæk den til.

Sættes i køleskabet natten over.

På dagen:

Tag kyllingen ud af køleskabet.

Opvarm en stegegryde med olie og brun kyllingestykkerne på begge sider. Krydr med salt og peber.

Tag kyllingen op og læg den på en tallerken.

Skær baconskiverne mindre stykker og steg dem i den samme olie, til de er gyldne og helt sprøde. Tag dem op. 

Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Steg dem i olien, til de begynder at blive klare.

Tilsæt æblemosten, eddiken og bouillonen sammen med kyllingen. 

Skyl persillen grundigt og fjern stilkene. Snit stilkene fint og gem dem til senere.

Hak resten af persillen groft og gem den til drys på retten.

Snit persillestilkene fint og kom dem ned i gryden til kyllingen.

Skru ned til lav varme og lad retten simre under låg i 35-40 minutter.

Smelt smørret i en anden gryde.

Rør melet i, uden at det bruner, og rist smørbollen igennem i et par minutter.

Hæld skyen fra kyllingen ned i gryden med smørbollen under piskning – hold imenskyllingen varm under låg, den kan sagtens blive tilbage i gryden. 

Kog sovsen godt igennem.  

Smag sovsen til med salt og peber og juster med lidt æbleeddike.

Sigt skyen over kyllingen og varm den op igen.

Vask bladsellerien under vand og snit stilkene i tynde skiver. 

Kom dem i retten og lad dem koge med i 2-3 minutter. 

Befri æblerne for kernehusene og snit dem i fine skiver. 

Ved servering:

Vend hakket persille, revet peberrod og æblestykker i retten, lige inden den skal spises.

Knus baconskiverne groft og drys dem over retten. 

Server med kogte ris eller kartoffelmos.

Noter

Lavet fra Meyers kogebog, blev god, men skulle nok have haft mos til i stedet for ris

Source

Opskriften har jeg fundet hos Meyersmad.dk.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Coq au vin med kartoffelmos
Opskrift
Per Asmussen
Coq au vin
Opskrift
Per Asmussen
Æbler
Artikel
Redaktion