fbpx ✅Dampet torskefilet med asparges og flødesauce | opskrifter | GastroFun.dk

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce
Sidst ændret:
Mandag den 22. juni, 2020 - 11:06
Beskrivelse

Sommer på en tallerken.

Denne ret tager sig godt ud sammen med et glas rosé- eller hvidvin på en terrasse en lun forårs- eller sommerdag.

Retten er mild, men ingredienserne går godt i spænd sammen.

Min fisk er købt hos min lokale fiskemand og retten er inspireret af tips jeg fik fra ham. Jeg er så heldig at han tidligere har været på junior kokkelandsholdet, så der er altid masser af gode tricks fra ham.

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dampet torsk)
200 g Torskefilet (i stykker af 100 gram)
1 dl Hvidvin (Tør hvidvin)
  Citronskal (fra en økologisk citron)
  Salt
  Peber
10 g Smør
  Opskriftsgruppe (Asparges)
200 g Smør
200 g Vand
1 bdt Asparges
  Opskriftsgruppe (Pynt)
Vejledning

Dampet torskefilet 

Varm en sautepande op med smør og olie ved middel varme.

Snit skalotteløg fint, og steg dem klare på panden, uden at de tager farve.

Tilsæt persille, timian og hvidvin. Lad den koge lidt ind, inden fløden tilsættes

Riv citronskal ned i saucen og bring det hele i kog.

Læg de to stykker torsk på hver deres stykke bagepapir. Kom dem ned i saucen Skru ned for varmen, så saucen ikke koger, men blot simrer.

Damp torsken i cirka 10 minutter, men tjek løbende fisken så den ikke bliver overtilberedt. Brug evt. en kødnål, til at tjekke om fisken er klar (stik nålen ind i siden på fisken og træk nålen ud og læg nålen på læben. Har nålen lidt varme er fisken klar).

Tag fisken af og lad den dryppe af på et viskestykke.

Lad saucen koge lidt mere ind og smag til med salt, peber og evt. mere citronskal.

 

Asparges

Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.

Kom de knækkede og vaskede asparges i gryden.

Skru ned for varmen, så det småkoger og lad dem koge i 5 minutter.

Tag de kogte asparges op og lad dem dryppe af på et viskestykke.

Anret på den ønskede tallerken og pynt af med tallerkensmækker og skovsyre.

Kom saucen på saucekande og server straks.

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce


Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Torsk sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Sous vide torskeryg
Opskrift
Redaktion
Stegt torskeryg
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier