fbpx Dampet rødspætte 🐟 | opskrifter | GastroFun.dk

Dampet rødspætte

Dampet rødspætte
Beskrivelse

Den populære danske fladfisk rødspætten.

Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den.

Kødet bliver glasklart og super lækkert.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
Vejledning

Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.

20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.

Rødspættefilet

Tør saltet af fisken.

Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".

 

Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:



Dampovn:

Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.

Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.

 

Almindelig ovn:

Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.

Damp det i 6 minutter.

Noter

Fisken passer godt til en forret, sammen med asparges eller som en del af et Stjerneskud.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion