fbpx ✅Croissant og andebrystsalat med karry og mayo✅🥐 | opskrifter | GastroFun.dk

Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo

Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo
Sidst ændret:
Onsdag den 30. oktober, 2019 - 13:50
Beskrivelse

Vi giver dig vores bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og nyfortolke den andebryst og andeskind i stedet for. 

Kødet tilberedes ved hjælp af sous vide teknikken og dressingen indeholder bl.a. en hjemmerørt mayonnaise. Det hele serveres med hjemmebagte crossainter.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Krydderier (Salt og peber)
1 dl Olie (Smagsneutral)
1⁄2 tsk Sennep
1⁄2 tsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og hvid peber)
1 spsk Mayonnaise (Købe variant, f.eks. Miracel Whip eller Hellmanns)
1 tsk Karry
4 Asparges (Grønne)
  Bredbladet persille (Til pynt)
Vejledning

Andebryst sous vide

Start med at flå skindet af dine anderbryster og krydr dem med salt og peber. 

Vakuumpak kødet og tilbered dem sous vide/vandbad i 2 timer ved 58 grader.

Efter de 2 timer tages kødet op af posen og tørres af på begge sider. Steg dem lynhurtigt, enten med en gasbrænder eller på en pande og læg dem i fryseren i 20-25 minutter (eller køleskabet i halvanden time hvis du har tid).

Tag kødet ud af fryseren skær det i stykker a' cirka 1 x 2 cm. 

 

Sprødt andeskind

Tag dine andeskind og placer dem på et spækbræt med ydersiden nedad. Skrab fedtet/hinderne af skindet meget forsigtigt. Det hjælper dig med at få skindet sprødt. 

Læg skindet på bagepapir og placer skindene oven på hinanden med bagepapir foldet rundt om. 
Tilbered dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter. Sørg for at have noget tungt hen over skindene, så de ikke buler op.

Tag skindet ud af ovnen og placer dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og krydr dem med salt.

Sprødt andeskind

 

Dressing

Start med at røre en mayonnaise. Pisk eddiken, citronsaften og senneppen sammen med en æggeblomme. Når det skummer godt hældes der olie ned (meget lidt ad gangen i starten) mens der piskes hårdt. Bliv ved i et par minutter indtil du er tilfreds med konsistensen af mayonnaisen. Smag til med salt og hvid peber.

Rør creme fraiche, købe-mayonnaise og karry sammen med mayonaissen og smag den til med salt og peber.

Vend andebryststykkerne i dressingen og den er klar til servering.

 

Servering

Snit aspargsene i stykker a' 1 cm og knus andeskindet i mindre stykker.

Del crossainterne i to halve og placer et par skefulde af andebrystsalaten i underdelen.

Placer aspargesstykkerne og andeskindstykkerne oven på og pynt med persille.

Andebrystsalat

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Croissant
Opskrift
Anette
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Hønsesalat
Opskrift
AndersC
Hønsesalat
Opskrift
Anne Mette Autzen