fbpx 🍞🍳Croque madame | opskrifter | GastroFun.dk

Croque madame

Croque madame
Beskrivelse

Toast, når det er bedst!  I Frankrig går toast under navnet Croque Monsieur. Her får du den delikate variation med æg: Croque Madame.

Und dig selv at smage denne helt overdådige luksusudgave stegt i smør og gratineret med ostesauce.

Udbytte
1 person
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 skv Skinke (Kogt skinke, i store, tynde skiver)
60 g ost (Helst mild vesterhavsost)
30 g ost (Comté eller gruyere)
30 g Parmesan
1 Æg
1 Tomater (Evt. cherrytomater)
1 spsk Smør (til stegning)
35 g Smør
2 spsk Hvedemel
3 1⁄2 dl Mælk (Sød- eller letmælk)
  Salt
  Peber
  Purløg (til drys)
Vejledning

Ostesauce:

Start med at lave ostesaucen: 

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet. Rør rundt, til du har en klump af smør og mel, der hænger fast i piskeriset.

Tilsæt mælken lidt ad gangen - rør grundigt hver gang, du tilsætter mælk, du skal ende med at have en glat, blank sauce uden klumper.

Lad saucen stå ved meget svag varme.

Skær halvdelen af Vesterhavsosten i tynde skiver - sæt til side til senere.

Riv parmesan, comté og resten af Vesterhavsosten og tilsæt til gryden med ostesaucen. Rør rundt i gryden til osten smelter g smag til med salt og peber. 

 

Toast:

Læg de to skiver ciabattabrød sammen om skinke og vesterhavsost i skiver.

Opvarm en pande med smør. Læg toasten på den varme pande og brun den på begge sider. Det gør ikke noget, hvis osten ikke smelter under stegningen, da den bagefter skal en tur i ovnen.

Tag din toast af panden og læg den i et ildfast fad (en tærteform er velegnet til dette). 

Hæld nu ostesaucen over toasten i fadet.

Skær tomaten i skiver og placer skiver af tomat på toasten. 

Tænd ovnen på højeste temperatur på blæsegrill.

Når ovnen er varm, sættes fadet ind. 

Lad fadet stå i ovnen i cirka 5 minutter (hold øje med toasten cirka hvert andet minut, det går stærkt)!

Mens fadet er i ovnen, laves spejlægget. 

Opvarm en pande med smør og steg dit æg, som du bedst kan lide det (på begge sider eller kun på den ene).

Når saucen bobler i fadet, og retten er smukt gylden, tages fadet ud af ovnen. 

Læg spejlægget på toppen og drys med purløg.  

Server gerne din luksustoast med lidt tabascosauce.

Croque madame

Croque madame

Noter

I stedet for tre forskellige slags oste, kan du nøjes med en enkelt eller to slags. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også