Cremet Gulerodsuppe

Cremet Gulerodsuppe
Sidst ændret:
Tirsdag den 11. juni, 2019 - 10:47
Beskrivelse

Cremet og fyldig gulerodssuppe.

En fed, cremet og sødlig suppe i perfekt harmoni med sprød, salt bacon og frisk og syrlig skovsyre.

Så er aftensmaden reddet! Denne suppe smager som om den har taget længere tid, end den reelt set har. Helt perfekt som den hurtige og nemme løsning - og også helt ideel som en lille forret.

Denne suppe kan nemt gøres til en vegetarret ved at udskifte kyllingebouillonen med grøntsags samt baconen med brødcroutoner.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Kartoffel (6-7 stk.)
  Gulerod (6-7 stk.)
1 1⁄2 l Vand
1⁄4 l Piskefløde
1⁄2 Bouillonterning (Kylling)
  Frisk timian (4-5 kviste)
1⁄2 tsk Cayennepeber
1⁄2 Appelsin (Saften heraf)
  Salt og peber (Til smag)
1⁄2 pk Bacon (I tern. Til pynt. Valgfrit)
  rød skovsyre (Til pynt. Valgfrit)
Vejledning

Skræl kartofler og gulerødder og skær i små tern.

Find en mellemstor gryde.

Kom kartofler og gulerødder i gryden.

Tilføj vand, fløde, kyllingeboullion, timiankviste og cayennepeber.

Kog suppen op til grøntsagerne er møre.

Pil timiankvistene op af suppen.

Hæld suppen over i en blender.

Blend suppen til en cremet konsistens.

Smag til med appelsinsaft, salt og peber.

Blend igen.

Anret suppen i dybe tallerkener eller skåle (evt. opvarmede).

Pynt evt. med ristet bacon og rød skovsyre.

Cremet Gulerodsuppe

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier