fbpx ūü•ßūü•©Cottage pie | opskrifter | GastroFun.dk

Cottage pie

cottage pie
Sidst ændret:
Torsdag den 20. februar, 2020 - 08:39
Beskrivelse

Cottage pie kaldes også shepard's pie, og det er næsten så britisk, som det kan blive.

cottage pie

Det er en dejlig og simpel ret, der egentlig bare best√•r af k√łdsovs og¬†rodfrugtmos med en spr√łd ostegratineret top. Der er skruet godt op for gr√łntsagerne i k√łdsovsen, og mosen er lavet p√• s√łd kartoffel (som sagtens kan erstattet er almindelige hvide kartofler) og blandede rodfrugter.

cottage pie

En sk√łn ret at lune sig p√• i de kolde m√•neder.

 

Cottage pie opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rodfrugtmos)
  Vand (til kogning)
300 g Kartoffel (enten hvide eller s√łdekartofler)
700 g Rodfrugter (blandet)
25 g Sm√łr
1 spsk Parmesan (revet)
  Opskriftsgruppe (K√łdsovs)
  Sm√łr (til stegning)
1 pk Oksek√łd (hakket)
200 g Guler√łdder (cirka)
1 ds Tomatpure
100 ml R√łdvin
200 ml Vand
1 Bouillonterning (gr√łntsag)
1 tsk Timian
1 tsk Basilikum
  Opskriftsgruppe (Ostegratinering)
1⁄2 dl Rasp (jeg brugte panko)
2 spsk Parmesan (revet)
Vejledning

Rodfrugtmos

  1. Start med at skr√¶lle kartofler og de √łvrige rodfrugter og sk√¶r¬†det hele ud i store tern.

  2. Kom det i en gryde og fyld op med vand, så det dækkes.

  3. Kog dem m√łre. I mellemtiden kan du g√• i gang med k√łdsovsen.

  4. Hæld herefter vandet fra.

  5. Pisk alle rodfrugterne sammen i en sk√•l med¬†piskefl√łde, sm√łr og revet parmesan. Det skal blive luftigt og cremet. Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

 

K√łdsovs

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft

  2. Pil l√łg og hvidl√łg og hak det fint.

  3. Kom alle de hakkede l√łg i en gryde og svits dem i en anelse sm√łr.

  4. Kom det hakkede oksek√łd i gryden og brun det af i l√łgene.

  5. Skr√¶l guler√łdderne og knoldselleriet og riv dem p√• den grove side af rivejernet. Kom det i gryden og tilf√łj ligeledes tomatpur√©en, r√łdvinen, vandet, gr√łntsagsbouillonen og timian og basilikum.

  6. Lad det stå og simre i mellem 5 og 10 minutter. Smag herefter til med friskkværnet salt og peber.

  7. Sm√łr et ovnfast fast med lidt olie eller sm√łr og h√¶ld k√łdsovsen over i fadet.

  8. H√¶ld rodfrugtmosen ovenp√• k√łdsovsen og fordel den i et j√¶vnt lag.

 

Ostegratinering

  1. Str√ł pankorasp og revet parmesan¬†ovenp√• rodfrugtmosen.

  2. Sæt fadet i den forvarmede ovn og lad det bage i en halv time. Jeg serverede den med lidt friskhakket persille på toppen.

Source

F√łlg min blog her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Engelsk mad - afternoon tea
Artikel
Redaktion
Steak pie
Opskrift
Mette
Lasagne
Opskrift
Per Asmussen