fbpx 🥧🥩Cottage pie | opskrifter | GastroFun.dk

Cottage pie

cottage pie
Sidst ændret:
Torsdag den 20. februar, 2020 - 08:39
Beskrivelse

Cottage pie kaldes også shepard's pie, og det er næsten så britisk, som det kan blive.

cottage pie

Det er en dejlig og simpel ret, der egentlig bare består af kødsovs og rodfrugtmos med en sprød ostegratineret top. Der er skruet godt op for grøntsagerne i kødsovsen, og mosen er lavet på sød kartoffel (som sagtens kan erstattet er almindelige hvide kartofler) og blandede rodfrugter.

cottage pie

En skøn ret at lune sig på i de kolde måneder.

 

Cottage pie opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rodfrugtmos)
  Vand (til kogning)
300 g Kartoffel (enten hvide eller sødekartofler)
700 g Rodfrugter (blandet)
100 ml Piskefløde
25 g Smør
1 spsk Parmesan (revet)
  Opskriftsgruppe (Kødsovs)
1 Løg
2 fed Hvidløg
  Smør (til stegning)
1 pk Oksekød (hakket)
200 g Gulerødder (cirka)
1 ds Tomatpure
100 ml Rødvin
200 ml Vand
1 Bouillonterning (grøntsag)
1 tsk Timian
1 tsk Basilikum
  Opskriftsgruppe (Ostegratinering)
1⁄2 dl Rasp (jeg brugte panko)
2 spsk Parmesan (revet)
Vejledning

Rodfrugtmos

  1. Start med at skrælle kartofler og de øvrige rodfrugter og skær det hele ud i store tern.

  2. Kom det i en gryde og fyld op med vand, så det dækkes.

  3. Kog dem møre. I mellemtiden kan du gå i gang med kødsovsen.

  4. Hæld herefter vandet fra.

  5. Pisk alle rodfrugterne sammen i en skål med piskefløde, smør og revet parmesan. Det skal blive luftigt og cremet. Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

 

Kødsovs

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft

  2. Pil løg og hvidløg og hak det fint.

  3. Kom alle de hakkede løg i en gryde og svits dem i en anelse smør.

  4. Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det af i løgene.

  5. Skræl gulerødderne og knoldselleriet og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom det i gryden og tilføj ligeledes tomatpuréen, rødvinen, vandet, grøntsagsbouillonen og timian og basilikum.

  6. Lad det stå og simre i mellem 5 og 10 minutter. Smag herefter til med friskkværnet salt og peber.

  7. Smør et ovnfast fast med lidt olie eller smør og hæld kødsovsen over i fadet.

  8. Hæld rodfrugtmosen ovenpå kødsovsen og fordel den i et jævnt lag.

 

Ostegratinering

  1. Strø pankorasp og revet parmesan ovenpå rodfrugtmosen.

  2. Sæt fadet i den forvarmede ovn og lad det bage i en halv time. Jeg serverede den med lidt friskhakket persille på toppen.

Kilde

Følg min blog her.

Læs også
Engelsk mad - afternoon tea
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om madtærter
Artikel
Redaktion
Steak pie
Opskrift
Mette
Oksebovstærte med ærter
Opskrift
Mette
Lasagne
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier