fbpx ✅Cornflakespaneret rødspætte💪 | opskrifter | GastroFun.dk

Cornflakespaneret rødspætte

Cornflakespaneret rødspætte
Sidst ændret:
Torsdag den 7. marts, 2019 - 13:04
Beskrivelse

En nyfortolkning af den elskede klassiker, paneret fiskefilet, nu med cornflakespanering. En nem og lækker ret, som også børnene vil elske. Server med en lækker hollandaise-sauce for lidt ekstra luksus, eller lav en klassisk persille-sauce til. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  cornflakes (knuste )
2 Æg
  Salt
  Peber
  Smør (til stegning)
1 kg Kartofler (gerne små)
400 g Ærter (gerne frosne)
250 g Smør
1⁄2 Citron
1 spsk Fiskefond (gerne færdigkøbt)
  Salt
  Peber
Vejledning

Cornflakespaneret rødspætte

Start med at knuse en passende mængde cornflakes til grov rasp. Bland dem med salt og peber, og læg dem i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen, ligeledes i en dyb tallerken (det gør det nemmere, når du skal vende fisken). Skyl og tør rødspættefiletterne, vend dem først i æg, derefter i rasp.Varm en stor stegepande op og smelt smørret. Steg fisken 2-3 minutter på hver side og krydr med salt og peber. Hold dem evt. varme i ovnen ved 100 grader indtil resten er færdigt. 

 

Kartofler

Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand. Sluk for vandet, når de er næsten færdige, og lad dem stå i det varme kogevand. Sæt til side.

 

Hollandaise-sauce

Til saucen skal du bruge klaret smør. Det gøres ved at smelte smørret langsomt og derefter skumme vallen af på toppen, inden det forsigtigt hældes over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med. 

Æggeblommerne piskes sammen med fonden over et vandbad, til massen bliver lys og skummende. Det smeltede smør tilsættes, først lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

 

Servering

Kog ærterne efter pakkens anvisning. Server de stegte fiskefilletter med kartofler, ærter og sauce.  

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier