Coq au vin

Underrubrik
Den lækre franske klassisker
Coq au vin
Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
1 Rødvin (Hel flaske - gerne bourgogne)
2 Løg
3 fed Hvidløg
1⁄2 dl Cognac
1 spsk Hvedemel
2 Bladselleri (stængler)
1 spsk Peberkorn
  Krydderier (Timian, laurbærblade og persille)
150 g Bacon
Vejledning

Parter kyllingen i op til 10 dele og krydre det i salt og peber.

Brun det af i smør og olie i en stor gryde (gerne støbejern)  og læg det til side.

I mellem hakkes løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri og de sauteres på panden i smør og olie. 

Melet tilføjes til grønsagerne og lad dem stege i få minutter. Derefter tilføjes cognac og blandingen skal flamberes i 30-60 sekunder.

Læg kødet tilbage i gryden sammen med grønsagerne og tilføj vinen og lad det simre i en lille time. Derefter kan ens hønsefond tilføjes.

I mellemtiden kan baconen sprødsteges og sættes til side. 

Når saucen er kogt ind til det halve, skal kyllingen tages op og saucen smages til med sukker, salt, citron og gastrik og jævnes hvis den er for tynd. Brug en smørbolle til at jævne med og lad den endelig ikke blive for tyk.

Når saucen er "komplet" i smag og tykkelse, tilføjes kyllingestykkerne og bacon. 

Ved bordet drysses hakket, bredbladet persille over retten, der kan serveres med flutes eller kartoffelmos.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier