fbpx 🍪Cookies med tranebær | opskrifter | GastroFun.dk

Cookies med tranebær

Cookies med tranebær
Sidst ændret:
Tirsdag den 26. november, 2019 - 11:04
Beskrivelse

Weekends are for baking... 🤗

De her cookies har det hele; sprøde udenpå og bløde indeni med bidder af blød mørk chokolade, tørrede tranebær og knasende hasselnødder - kombinationen er skøn!

Jeg har brugt brunet smør, brun farin og en lille smule kanel, hvilket gør dem super smagfulde... med små hints af lidt salt fra flagesalt, har du altså en helt uimodståelige kombi.

Sæt igang! 

Cookies med tranebær

Tranebærcookies med mørk chokolade og hasselnødder (ca 18 stk)

Sværhedsgrad
Udbytte
18 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
14 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
49 minutter
Ingredienser
150 g Smør
100 g Rørsukker
100 g Brun farin
1 Æg
200 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Flagesalt
1⁄2 tsk Kanel (kan udelades)
100 g Mørk chokolade (grofthakket)
Vejledning

Smelt smørret i en gryde og lad det simre til det bliver gyldenbrunt og får en nøddeagtig duft (cirka 7-8 minutter).

Tag smørren af varmen, put det i en lille skål og lad det køle cirka 15 minutter i fryser (eller cirka 30 minutter  i køleskab).

Når konsistensen er fast, men stadig til at skrabe ud af skålen, putter du det i en større skål og tilføjer sukker og farin.

Pisk med håndmixer til massen blir let og “fluffy” (cirka 3 minutter).

Tilføj ægget og pisk, tilføj æggeblommen og pisk igen.

Tilføj alle øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til du har en samlet dej.

Tril kugler (cirka 1 spsk hver) og put dem på en bageplade.

Tryk let flade og top med lidt nødder, chokolade og tranebær.

Bag cirka 14 minutter til de er gyldne.

Afkøl på bagerist, (de blir først helt sprøde afkølede) og nyd 😍

Cookies med tranebær

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også