Cookies med tranebær
Weekends are for baking... 🤗
De her cookies har det hele; sprøde udenpå og bløde indeni med bidder af blød mørk chokolade, tørrede tranebær og knasende hasselnødder - kombinationen er skøn!
Jeg har brugt brunet smør, brun farin og en lille smule kanel, hvilket gør dem super smagfulde... med små hints af lidt salt fra flagesalt, har du altså en helt uimodståelige kombi.
Sæt igang!
Tranebærcookies med mørk chokolade og hasselnødder (ca 18 stk)
Smelt smørret i en gryde og lad det simre til det bliver gyldenbrunt og får en nøddeagtig duft (cirka 7-8 minutter).
Tag smørren af varmen, put det i en lille skål og lad det køle cirka 15 minutter i fryser (eller cirka 30 minutter i køleskab).
Når konsistensen er fast, men stadig til at skrabe ud af skålen, putter du det i en større skål og tilføjer sukker og farin.
Pisk med håndmixer til massen blir let og “fluffy” (cirka 3 minutter).
Tilføj ægget og pisk, tilføj æggeblommen og pisk igen.
Tilføj alle øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til du har en samlet dej.
Tril kugler (cirka 1 spsk hver) og put dem på en bageplade.
Tryk let flade og top med lidt nødder, chokolade og tranebær.
Bag cirka 14 minutter til de er gyldne.
Afkøl på bagerist, (de blir først helt sprøde afkølede) og nyd 😍
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her: