fbpx Confiteret kartofler 🥔 | opskrifter | GastroFun.dk

Confiteret kartofler

Confiteret kartofler
Beskrivelse

Elsker du også sprøde, knasende kartofler - men leder efter et alternativ til ovnstegte kartofler eller friturestegte pommes frites?
Så har vi løsningen her - "Konfiterede" kartofler. Du kan bruge andefedt, svinefedt, lammefedt eller olie til vores pandestegte løsning, som du kan se opskriften på her.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
37 minutter
Ingredienser
1 kg Kartoffel
1 dl Lammefedt (Kan erstattes af andefedt eller olie)
  Krydderier (Salt, peber, frisk timian og frisk rosmarin)
Vejledning

Vi beholder altid skrællet på, hvis de er i okay stand. Hvis ikke, så skal du skrælle kartoflerne.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i små stykker på ca. 1,x1,5 cm.

Kog dem i 3 minutter i vand tilsat lidt eddike (har du ikke eddike, så kan salt bruges).

Kartofler

Tag kartoflerne op og lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter. 

Kartoffel

Tør dem evt. af bagefter med et viskestykke.

Find en tykbundet (stor) pande frem og varm fedtet op ved middelvarme.

Tilsæt kartoflerne, samt timian og rosmarin.

Lad det stege i 20 minutter og vend dem jævnligt.

De sidste 5 minutter skal der skrues næsten op på maksimum og igen vendes ofte.

Når de har fået den ønskede farve skal de igen op i et dørslag og lige duppes tørre af et viskestykke/køkkenrulle.

Krydr dem med salt og peber og de er hermed klar til servering.

Kartoffel

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier