fbpx Confiteret kartofler 🥔 | opskrifter | GastroFun.dk

Confiteret kartofler

Confiteret kartofler
Beskrivelse

Elsker du også sprøde, knasende kartofler - men leder efter et alternativ til ovnstegte kartofler eller friturestegte pommes frites?
Så har vi løsningen her - "Konfiterede" kartofler. Du kan bruge andefedt, svinefedt, lammefedt eller olie til vores pandestegte løsning, som du kan se opskriften på her.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
37 minutter
Ingredienser
1 kg Kartoffel
1 dl Lammefedt (Kan erstattes af andefedt eller olie)
  Krydderier (Salt, peber, frisk timian og frisk rosmarin)
Vejledning

Vi beholder altid skrællet på, hvis de er i okay stand. Hvis ikke, så skal du skrælle kartoflerne.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i små stykker på ca. 1,x1,5 cm.

Kog dem i 3 minutter i vand tilsat lidt eddike (har du ikke eddike, så kan salt bruges).

Kartofler

Tag kartoflerne op og lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter. 

Kartoffel

Tør dem evt. af bagefter med et viskestykke.

Find en tykbundet (stor) pande frem og varm fedtet op ved middelvarme.

Tilsæt kartoflerne, samt timian og rosmarin.

Lad det stege i 20 minutter og vend dem jævnligt.

De sidste 5 minutter skal der skrues næsten op på maksimum og igen vendes ofte.

Når de har fået den ønskede farve skal de igen op i et dørslag og lige duppes tørre af et viskestykke/køkkenrulle.

Krydr dem med salt og peber og de er hermed klar til servering.

Kartoffel

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier