fbpx 🥔Confiterede jordskokker | opskrifter | GastroFun.dk

Confiterede jordskokker

Confiterede jordskokker
Beskrivelse

Confiterede jordskokker er et rigtig skønt tilbehør til kartofler og kød, og særligt til julemaden!

Du kender nok til delikatessen confit de canard - eller konfitteret and - hvor kødet gennemgår en længere forberedelse og tilberedning og koger i sit eget fedt i flere timer, til det er supermørt og blødt.

Der er altsĂĄ ikke det helt samme "cirkus" omkring disse confitterede jordskokker. Jeg tilberedte dem i andefedt, men de er skam klar pĂĄ under 2 timer!

At confitere - eller konfittere er en fransk tilberedningsmetode, men ordet kommer af det latinske ord, conficere, der faktisk bare betyder "at gøre" eller "at forberede" noget.

Se her hvordan du laver dine egne confiterede jordskokker - som gerne mĂĄ spises pĂĄ andre tidspunkter af ĂĄret end til jul blot.

Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
42 minutter
Tid i alt
1 time, 12 minutter
Ingredienser
700 g Andefedt (cirka)
  Hvidløg (cirka to fed)
  Laurbærblad (efter smag - jeg brugte bare et enkelt)
  Flagesalt (til smag)
Vejledning
  1. Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vask og skrub jordskokkerne grundigt rene for jord.
  3. Læg jordskokkerne i en ildfast form med tilhørende låg.
  4. Læg friske timiankviste og laubærblad(e) med ned i fadet.
  5. Hæld andefedt i fadet så jordskokkerne lige akkurat dækkes.
  6. Tag et stykke bagepapir og fugt det med lidt vand med fingrene.
  7. Læg bagepapiret henover jordskokkerne.
  8. Kom låget på formen. Låget skal sidde helt tæt.
  9. Sæt formen i ovnen.
  10. Bag jordskokkerne til de er møre. Mine fik 40 minutter, og så vendte jeg dem en enkelt gang, da de var halvvejs færdige.
  11. Tag de møre jordskokker ud af ovnen.
  12. Lad jordskokkerne afkøle i olien.
  13. Flæk herefter jordskokkerne på langs.
  14. Tag en pande og og varm den op på komfuret ved høj varme.
  15. Læg de flækkede jordskokker på den rygende varme pande med skærefladen nedad. De skal blot steges til de bliver lækre gyldne.
  16. Servér og drys med salt efter behov.

Confiterede jordskokker

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Confit de canard sous vide
Opskrift
Anette