fbpx Citronmuffinsūüćč med br√¶ndt marengs‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Citronmuffins med brændt marengs

Citronmuffins med brændt marengs
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juli, 2019 - 15:32
Beskrivelse

Lækre, små citronkager med fyld af lemoncurd og brændt marengs på toppen.

Egentlig er det bare¬†principperne¬†fra en fransk citront√¶rte med bund, lemoncurd og br√¶ndt marengs, der er viderefortolket i en muffinudgave, men det bliver smagen bestemt ikke d√•rligere af. De bl√łde muffins fungerer virkelig godt med den s√łde, let syrlige citroncreme, og marengs er altid godt.

Server kagerne som dessert eller som lidt ekstra godt til kaffen.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
2 skv Sm√łr
135 g Sukker
180 g Hvedemel
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1 1⁄2 dl S√łdm√¶lk
4 Citroner (√łkologiske)
3 ds Æg
170 g Sukker
70 g Sm√łr (sk√•ret i mindre stykker)
Vejledning

Vaniljemuffins:

Smelt sm√łrret¬†i en lille gryde eller i en sk√•l i mikroovnen.¬†Lad sm√łrret k√łle af.

Pisk æg og sukker skummende med en elpisker. 

Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker.

Sigt de¬†t√łrre ingredienser og vend dem¬†i √¶ggeblandingen¬†sammen med¬†m√¶lken.

Tils√¶t¬†smeltet og¬†afk√łlet sm√łr og r√łr dejen grundigt, men forsigtigt, sammen.¬†¬†

Fyld dejen i papirforme.

Citronmuffins med brændt marengs

Placer dem på bageplade (eller i en muffinform af metal) og bag dem i 10-15 minutter ved 200 grader.

Tag kagerne ud af ovnen. Med det samme, de tages ud, laves en fordybning i midten af hver kage.

Fordybningen skal være tilpas stor til, at der bliver plads til en skefuld lemon curd.

Citronmuffins med brændt marengs

Lemoncurd:

Riv citronskallen og gem den til senere.

Pisk citronsaft, sukker og æg sammen i en gryde over svag varme. Det må ikke koge!

Pisk i cirka 5 minutter.

Pisk nu sm√łrret og citronskallen i. Forts√¶t med at piske,¬†til blandingen¬†begynder at tykne.

Hæld massen i en glasskål igennem en sigte.

Lad den k√łle lidt af, inden den fyldes i kagerne.

 

Citronmuffins med brændt marengs

 

Brændt marengs:

Kom æggehvider og flormelis i en skål.

Pisk det med en elpisker til det er så stift, at du kan vende skålen på hovedet uden, at skummet falder ud. Dette kan sagtens tage 15-20 minutter.

Fordel marengsmassen oven på kagerne, der forinden er udhulede og fyldt med citroncreme.

Brænd toppen af marengsen med en gasbrænder, så overfladen skifter farve.

Citronmuffins med brændt marengs

Citronmuffins med brændt marengs

Server kagerne med det samme!

Noter

Lemoncurd kan k√łbes p√• glas i de fleste supermarkeder, men er let at lave selv. Tilmed¬†smager den langt bedre i den hjemmelavede variant.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Citronfromage
Opskrift
Anette
Citronmåne
Opskrift
Anette
Citrontærte
Opskrift
Anette
Citronmousse
Opskrift
Anette