fbpx CitronmĂ„ne 🌙🍋 | opskrifter | GastroFun.dk

CitronmÄne

CitronmÄne
Beskrivelse

CitronmÄne, kagen vi alle kender og alle har et forhold til. Vi husker den alle fra vores barndom og selvom ikke alles minder er gode, sÄ prÞv vores opskrift pÄ en god og hjemmebagt citronmÄne.

Er du til en lÊkker sponge cake med et pift af dejlig citron, sÄ er den her et sikkert hit.

Udbytte
2 Stk
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
250 g SmĂžr (Stuetemperatur )
250 g Sukker
1 Citron (Saften og skal)
250 g Hvedemel
  Flormelis (Evt. til glasur )
  Frugt farve (Gul)
Vejledning

TÊnd ovnen pÄ 170 grader alm. ovn.

CitronmÄne

SkÊr smÞr i mindre stykker og kom det op i en rÞreskÄl sammen med sukker. Pisk det godt sammen i 2-3 minutter.

Herefter piskes Êggene i et ad gangen, sÄ du fÄr en homogen masse.

Sigt herefter mel, bagepulver og vaniljesukker ned i smÞrmassen og rÞr det godt sammen til et lÊkker og luftig grunddej (samme konsistens som f.eks. til en lagkagebunde). 

Pres saften fra en citron og riv skallen af (pas pÄ med at fÄ det hvide med, det er bittert). Kom citronskal og saft op i dejen og rÞr det godt sammen.

Kom dejen op i en springform, hvor bunden er beklÊdt med bagepapir (springformen skal have en diameter pÄ 10 centimeter, hvilket er en ret standard stÞrrelse).

NÄr dejen er kommet op i springformen, lav da en lille fordybning i midten af dejen, med bagsiden af en ske. Ved at lave den lille fordybning, undgÄr du at dejen hÊver sig mest i midten af kagen og derved fÄr en top nÄr den er bagt. Kagen vil derimod fÄ en flot ensartet overflade, der er nem at pynte senere.

CitronmÄne

SÊt springformen ind i den varme ovn og bag kagen i cirka 45 minutter ved 170 grader alm. ovn.  Bagetiden kan variere fra ovn til ovn sÄ tjek kagen lÞbende, sÄ du ikke ender med en meget tÞr kage.

NÄr kagen er fÊrdigbagt (i min ovn er det efter 45 minutter), tag da kagen ud og lad den afkÞle i springformen pÄ en bagerist i minimum 30 minutter, inden kagen frigÞres fra den.

CitronmÄne

NÄr kagen er afkÞlet og frigjort fra springformen, deles kagen i to dele. SÄ de kommer til at fÄ den klassiske mÄneform, vi kender.

Pynt din citronmÄne med den klassiske gule glasur og lidt skovsyre..

CitronmÄne

Den kan ogsÄ pyntes med smeltet hvid chokolade og lidt citronskal:

CitronmÄne

Slip fantasien lĂžs og nyd sommeren med en frisk og lĂŠkker kage.

 

Kategori

Mad

Har du selv prĂžvet denne opskrift?

Vi elsker, nÄr du deler dine resultater med os! NÊvn os med tagget @GastroFun.dk pÄ dine billeder pÄ Instagram, sÄ vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsÄ bruge tagget #gastrofundk.


Har du spÞrgsmÄl eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pÄ Instagram eller Facebook.

SvĂŠrhedsgrad
Sociale medier