Citronbechamelsauce

Citronbechamelsauce
Beskrivelse

Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.

Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.

Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.

Udbytte
1 Portion
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
25 g Smør
2 spsk Hvedemel
5 dl Mælk
  Krydderier (salt og (hvid) peber)
1 Citron (usprøjtet, skallen heraf)
1 tsk Citronsaft
Vejledning

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.

Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.

Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!

Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 

Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.

Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Citronbechamelsauce

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier