Citronbagte gulerødder

Citronbagte gulerødder
Underrubrik
med sortøjebønner, krydret ølandshvedeknas, sumak, yoghurt og mynte
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:40
Beskrivelse

CITRONBAGTE GULERØDDER med sortøjebønner, krydret ølandshvedeknas, sumak, yoghurt og mynte

Planterne, isÌr bÌlgfrugterne, skal i fremtiden overtage en del af kødets plads som proteinkilde.

Det sker kun, hvis vi kan gøre det med maksimal velsmag:

Vi har opskriften fra bogen: "Meyers Grønne proteiner", hvor der skrives følgende om opskriften:

"Bagningen med citronskal og citronsaft komplimenterer virkelig de søde og milde gulerødder. Du kan gøre det samme med alle andre rodfrugter – også kartofler. Her indgår de i en servering med en del andre ting, men du kan også bruge citronbagning, hvis du bare vil tilberede rodfrugter som tilbehør, helt uden dikkedarer. Spis groft hvedebrød eller fladbrød til, og evt. en frisk salat – så er måltidet komplet."

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
6 timer
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
7 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (BØNNER)
200 g Sortøjebønner (tørrede, Black Eyed Peas)
2 fed Hvidløg
1⁄2 dl Olivenolie
1⁄2 dl Citronsaft
  Opskriftsgruppe (CITRONBAGTE GULERØDDER)
3 spsk Olivenolie
1 Citron (büde saft og skal, usprøjtet)
  Opskriftsgruppe (ØLANDSHVEDEKNAS)
6 skv Brød (koldhÌvet hvedebrød)
1 tsk Spidskommen (knust)
1⁄2 tsk Kanel (stødt)
1⁄2 tsk Kardemomme
1 fed Hvidløg
3 spsk Olivenolie
1 tsk Salt
  Opskriftsgruppe (DESUDEN)
1 1⁄2 dl Yoghurt
  Mynte (1 hĂĽndfuld, frisk)
1 spsk Sumak
Vejledning

Bønner

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer.

HÌld vandet fra, og kog bønnerne i rigeligt friskt vand i 60-65 minutter med grofthakket løg og hvidløg og en knivspids salt, til de er møre.

HĂŚld vandet fra.

MarinÊr bønnerne med olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.

 

Citronbagte gulerødder

SkrÌl gulerødderne, kom dem i et ovnfast fad og vend dem med olie, salt, citronsaft og citronskal.

DÌk gulerødderne over med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150° i først 40 minutter overdÌkket, og dernÌst 20 minutter uden overdÌkning.

 

Ølandshvedeknas

Kom hvedebrødet i en blender, og blend til en meget grov rasp ved at bruge puls-knappen i 30 sekunder.

Vend den grove rasp med spidskommen, kanel, kardemomme, finthakket hvidløg, olivenolie, salt og pinjekerner.

Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen ved 150°, til det er sprødt og knasende – det tager 30-35 minutter.

Ryst gerne lidt i raspen undervejs, sü den bliver jÌvnt ristet. 

 

Ved servering

Rør yoghurten med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Lige før spisetid, skÌr sü gulerødderne igennem pü langs og kom dem pü et fad.

Fordel bønnerne pü gulerødderne, og sørg for, at al marinaden kommer med.

Hak mynten groft, og ryst den sammen med raspen.

Fordel raspen over gulerødderne og bønnerne, og slut af med at dryppe med den saltede youghurt og drysse med sumak.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.


Sociale medier