fbpx 🍋Citron 🍰tiramisu | opskrifter | GastroFun.dk

Citron tiramisu

Citron tiramisu
Underrubrik
Limoncello, vaniljemascarpone, knuste kirsebær og hvid chokolade
Sidst ændret:
Fredag den 22. februar, 2019 - 10:01
Beskrivelse

Limoncello tiramisu med vaniljemascarpone, knuste kirsebær og hvid chokolade.

Det her er jo tydeligvis ikke den traditionelle tiramisĂą, men lagene med kiks og cremet vaniljemascarpone er et link til den dessert, som vi kender og elsker.

Kombinationen af kirsebær, limoncello og hvid chokolade giver desserten en fornøjelig lethed og er inspireret af de lange sommerdage ved Amalfikysten.

Vi har opskriften fra bogen: "Jamie i Italien".

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
4 spsk Honning (Flydende)
200 g Ladyfingers (Savoiardi-kiks)
2 dl Espresso (God kvalitet og kold)
250 g Yoghurt (Naturel)
1 tsk Vaniljeessens (Flydende vaniljeekstrakt)
250 g kirsebær (Modne)
  Olivenolie (Ekstra jomfru)
100 g Hvid chokolade (Kold)
Vejledning

Skræl skallerne af appelsinerne med en tyndskræller og kom dem ned i en lille gryde.

Pres saften i, tilsæt 1 dl limoncello og 2 spsk honning og lad det småkoge ved svag varme, til der dannes en sirup.

Dæk bunden af en serveringsskål på 24 cm i diameter med halvdelen af kiksene.

Rør den kolde espresso sammen med resten af limoncelloen, dryp halvdelen ud over kiksene og pres dem let ned, så de bedre kan opsuge væsken.

Pisk mascarpone, yoghurt, vaniljeekstrakt og resten af honningen sammen til en glat creme, fordel halvdelen på kiksene i et jævnt lag.

Udsten kirsebærrene, riv dem i mindre stykker og fordel ud over cremen.

Læg resten af kiksene i et lag ovenpå, dryp med resten af kaffen og fordel resten af cremen ud over.

Fordel siruppen og den kandiserede appelsinskal oven pĂĄ tiramisĂąen, dryp med lidt ekstra-jomfruolivenolie.

Dæk med film og stil på køl i mindst 4 timer eller gerne natten over.

Drys hvide chokoladeflager eller groftrevet hvid chokolade på før serveringen.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Tiramisu med Kahlua
Opskrift
Per Asmussen